29. ožujka 2024.

Ljepota COVER magazin

Odlične ideje za ljepotu i njegovan izgled

Krema za ruke protiv starenja kože

Kada birate antiaging kremu za ruke trebate izabrati onu s najnaprednijim...

Krema za ruke protiv starenja kože i prirodni sastojci u borbi protiv starenja ruku

Na rukama se često znakovi starenja vide više nego na drugim dijelovima tijela. S jedne strane njih uvijek pokazujemo, te se znakovi starenja na njima brže vide i primijete, dok s druge strane, one su izložene raznim vremenskim uvjetima, s njima najviše radimo te su sklone isušivanju. Stoga je bitno pružiti im adekvatnu njegu.

Kako izabrati kremu za ruke protiv starenja?

ljepota - Krema za ruke protiv starenja kožeKada birate antiaging kremu za ruke trebate izabrati onu s najnaprednijim anti-aging koristima koja će ublažiti naboranu kožu ruku, jer nije lice jedino mjesto na kojem se pokazuju godine. Koža ruku jednako je sklona borama kao i koža lica.

ljepota - Krema za ruke protiv starenja kožeStoga kreme za ruke trebaju ponuditi hidrataciju, zaštitu od sunca, vitamine, minerale i esencijalna ulja koja poboljšavaju kvalitetu kože ruku.

ljepota - Krema za ruke protiv starenja kožeAnti-aging kreme za ruke dolaze  u nekoliko različitih varijanti. Postoje kreme koje se nanose na cijelu ruku, dok se druge nanose samo na područja oko noktiju. Također postoje kreme koje se usredotočuju na samo jedan problem (npr. pigmentacijske mrlje), dok druge nude cjelokupniju, ali umjereniju njegu.

ljepota - Krema za ruke protiv starenja kožeZanoktitice i koža oko noktiju često je veći problem s godinama. Ali uz pomoć ciljanih krema i dobre manikure taj problem možete uspješno riješiti. Što su vam nokti i zanoktice uredniji to ruke izgledaju mlađe.

ljepota - Krema za ruke protiv starenja kožeIako štetno djelovanje sunca na ruke nije vidljivo sve do zrelije dobi, kreme sa zaštitnim faktorom preventivno će djelovati u sprečavanju isušivanja kože ruku i boranja. Zbog toga, nevažno koliko godina imali tražite kremu sa zaštitnim faktorima kako biste svoje ruke zaštitili od daljnjeg štetnog djelovanja sunca.

Neke od popularnih krema za ruke sa antiageing sastojcima su:

Ultra Repair Cream Intense Hydration – Krema za ruke protiv starenja kože
Strivectin Volumizing Hand Treatment – Krema za ruke protiv starenja kože
Algenist Genius Liquid Collagen Hand Cream – Krema za ruke protiv starenja kože
Mario Badescu Special Hand Cream With Vitamin E   – Krema za ruke protiv starenja kože
Perricone MD Cold Plasma Plus+ Hand Therapy   – Krema za ruke protiv starenja kože
Aesop Resurrection Aromatique Hand Balm  – Krema za ruke protiv starenja kože
Lano Lemon Hand Cream Intense – Krema za ruke protiv starenja kože
NIP+FAB Glycolic Fix Hand Renew Cream   – Krema za ruke protiv starenja kože
The Chemistry Brand Intense Youth Complex Hand Cream  – Krema za ruke protiv starenja kože

Kreme za ruke protiv starenja

Ako niste sigurni u izbor kreme za ruku protiv starenja, pobrinite se za hidrataciju i nahranite ruke. Hranjive i hidratantne kreme za ruke smanjit će isušenost, a već s tim korakom će i bore biti manje vidljive, ali će i ruke biti manje sklone nastanku novih bora.

Za dan su dobar izbor kreme s hijaluronskom kiselinom, aloe verom, glicerinom, she maslacem, kao i raznim uljima. Dok će za noćnu njegu biti dobar izbor kreme s uljima, bogatije kreme, ako i kreme za ruke s glikolnom kiselinom ili retinolom.

Jedan od problema koji se pojavljuje s godinama sve više, posebno tijekom i nakon ljeta je hiperpigmentacija. Više:

Također, jedan od bitnih elemenata koji utječe na stariji izgled ruku su staračke pjege. Više:

U ovim slučajevima se fokusirajte na sastojke u kremama za ruke poput vitamina C, sladića, niacinamida…

Prirodni sastojci za ruke

Prirodni sastojci koji mogu pomoći imati lijepe ruke te smanjiti bore na rukama:

  • Limunov sok

Pomiješati limunov sok sa šećerom. Nanijeti i umasirati u ruke, te ostaviti da djeluje 10 do 15 minuta. Šećer će djelovati kao piling dok će limun djelovati na posvjetljivanje.

Kada isperete najbolje bi bilo uroniti ruke desetak minuta u mlijeko kako bi nakon tretmana limunom i šećerom nahranili ruke.

  • Maslinovo ulje

Maslinovo ulje može pomoći za ruke,a najbolje bi ga bilo umasirati i ostaviti da djeluje preko noći. No, postupak se može ponoviti bilo kada tijekom dana.

Više: Maslinovo ulje za suhu kožu – 5 izvrsnih kombinacija

  • Banana

Banane dobro djeluju na pomlađivanje kože: napravite kašu od banane i nanesite na ruke te ostavite da djeluje 15 minuta. Potom isperite. Ili ruke masirajte korom od banane.

  • Jogurt

Jogurt je bogat mliječnom kiselinom te će maska za ruke od jogurta biti odličan izbor. Nanesite jogurt na ruke, pustite da se osuši, ostavite da djeluje 15 minuta, potom isperite.

Vezano: