20. travnja 2024.

Ljepota COVER magazin

Odlične ideje za ljepotu i njegovan izgled

Magnezij u borbi protiv starenja

Postoji milijun popisa minerala...

Magnezij u borbi protiv starenja

ljepota - Magnezij u borbi protiv starenjaPostoji milijun popisa minerala koje trebate dodati svojoj prehrani želite li ostati mladoliki, ali ni jedan taj popis sigurno neće proći bez magnezija.

ljepota - Magnezij u borbi protiv starenjaKalcij je nužan za jake kosti, zdrav i dugačak život. Koristi magnezija djelomično su povezane s njegovom interakcijom s kalcijem u tijelu. Oko 200 mg magnezija i 600 mg kalcija dnevno održat će kosti zdrave i smanjiti gubitak čvrstoće.

Prema zadnjim istraživanjima magnezij ima veliku ulogu o diobi stanica organizma, te ako ga nedostaje to negativno utječe na metabolizam stanica u organizmu,  na svim razinama. Osim toga nedostatak magnezija uzrokuje i nastanak nekoliko bolesti koje se povezuju sa starenjem. Zbog toga  pravilan unos magnezija doprinosi očuvanju zdravlja, te vitalnosti kroz stariju dob.

Vrlo malo osoba zna kolika je uloga magnezija u našim tijelima. Nakon kisika, vode i temeljnih namirnica, magnezij je možda najvažniji mineral koji treba našem tijelu.

Magnezij aktivira preko 300 biokemijskih reakcija u tijelu i nužan je za pravilno funkcioniranje organizma.

Upravo je nedostatak magnezija uzročnik mnogih oboljenja i stanja, stoga treba razmišljati o njegovom pravilnom unosu. Dodatno čaša šumećeg magnezija može vas u minuti osvježiti, opustiti, a nerijetko i učiniti da glavobolja nestane.

Koji su simptomi nedostatka magnezija:

–    Nesanica
–    Poremećaji spavanja
–    Umor
–    Napetost u tijelu
–    Glavobolje
–    Manjak energije
–    Visoki krvni tlak
–    PMS
–    Napetost u mišićima
–    Bolovi u leđima
–    Zatvor
–    Depresija
–    Anksioznost
–    Grčevi u mišićima.

U kojoj hrani nalazimo magnezij?

Žitarice, riža, orašasti plodovi, mlijeko i mliječni proizvodi, meso, tamnozeleno povrće i banane.

Vezano:

Magnezij: zdravstvene koristi, simptomi nedostatka i rizici [ ZDRAVLJE ]