19. travnja 2024.

Ljepota COVER magazin

Odlične ideje za ljepotu i njegovan izgled

Pravilnom njegom se borite protiv znakova godina

Znakovi starenja prvo se pojavljuju na koži, i bez pravilne njege vrlo brzo koža će...

Pravilnom njegom se borite protiv znakova godina

Starenje je proces koji se ne može izbjeći, ali se može djelovati na znakove starenja i koliko će oni izraženi biti. Iako znakovi starenja ovise o genetici, ovise i o drugim elementima poput stila života, stresa, tjelovježbe i prehrano, kao i njege kože.

ljepota Znakovi starenja prvo se pojavljuju na koži, i bez pravilne njege vrlo brzo koža će vam postati starije nego što zaista jest.

ljepota Koža je nježan, a ipak, najviše zlostavljan organ. Nosi pritisak okoline iz dana još kada ste bili dijete. Lice je mjesto gdje se pojavljuju najizraženiji signali godina, pa ćete ako njega uspijete održati mladolikim, sjajnim lijepim najviše učiniti za svoj ukupan izgled.

ljepota Najvažnija stvar kada je njega kože u pitanju je redovito čišćenje. Rukom ili  djelićem ručnika nanesite gel ili mlijeko na lice kružnim pokretima prema gore. Zatim isperite lice hladnom vodom i posušite suhim ručnikom.

ljepota Sljedeća važna stvar kod njege lica je redovito hidratiziranje. Ono pomaže održati elastičnost kože.  Bez hidratacije koža se isušuje, a samim tim nastaju bore, linije, tamne mrlje i ljušti se.  Redovito nanošenje neke hidratizirajuće kreme ili gela, posebno svaku večer prije odlaska u krevet pomoći će vam dugo održati ljepotu kože.

ljepota Za očuvanje mladolikog izgleda kože lica važno je i korištenje pilinga. Vaša koža proizvodi prirodne masnoće koje se sjaje na kože. Trebate koristiti redovito (1 do 3 puta tjedno) piling kako biste lice temeljito očistili od masnoća, mrtvih stanica kože i akumuliranih nečistoća.

ljepota  Ako želite mladoliku kožu morate joj dati njegu kakvu zaslužuje.

ljepota  Prema Dr. Deepak Chopra, autoru knjige “Ageless Body Timeless Mind”, godine svake osobe su miks tri različita faktora: kronološkog (broj godina koji vam piše u ispravama), biološkog (dob vašeg tijela ovisno o iskustvu i fizičkom stanju tijela) i psihološkog (stanju duha i koliko godina osjećate da imate). Dok se na prvi ne može utjecati, na druga dva može značajno.

ljepota Biološka dob je stvarno stanje našeg tijela.  2005. godine Američki biološko-znanstveni institut ponudio je neke zanimljive informacije. Aktivna osoba u svojim osamdesetim može imati snagu mišića mnogo mlađe osobe koja živi sjedačkim životom. Britanski znanstvenici također su potvrdili tu činjenicu, dodajući kao bitan faktor zdravu prehranu bogatu proteinima.

ljepota Tjelovježba je jedan od ključnih čimbenika u obrtanju procesa starenja.

ljepota Drugi bitan čimbenik je smanjenje stresa, više sna i općenito uravnoteženiji život po pitanju prehrane i psiholoških izazova.

ljepota Prevencija i rano liječenje zdravstvenih problema također nam pomaže u borbi protiv godina. Pravilna njega kože također.

ljepota Psihološka dob ovisi najviše o životnom iskustvu i stavu prema tom iskustvu. Ako smo deprimirani, imamo negativno mišljenje o sebi, preopterećeni svakodnevnim brigama, zaboravimo se smiješiti, smijati i uživati u životu, definitivno ćemo ubrzati proces starenja.

ljepota Obrtanje procesa starenje zapravo znači živjeti zdravo, s mnogo sporta i tjelovježbe, uravnoteženom prehranom i bez ekscesa (noćnih provoda, pušenja i alkoholiziranja).

Usporavanje procesa starenja i znakova može biti zanimljivo i s aspekta da se često osoba kada se osjeća i izgleda mlađe, što znači da će biti aktivnija, otvorenija novim stvarima, te će i to utjecati na to da izgleda mlađe. Dakle, često nije samo pitanje izgleda i toga da li se vidi jedna bora manje ili više, ali izgled kako kože, tako i odjeća utječe na percepciju drugih ali i samih sebe. Tjelovježba je bitna za usporavanje znakova starenja, ali osoba koja se redovito kreće i aktivna je će djelovati mlađe i zbog toga što je aktivnija, te što joj mnoge stvari nisu prezahtjevne, koje su zahtjevne starijim osobama.

Upravo međusobni utjecaj je ono što je bitno, te se ne radi samo o tome da li će biti manje znakova starenja, nego će se to očitovati ne samo na izgledu i borama, nego na aktivnosti, izdržljivosti, pokretljivosti kao i otvorenosti novim stvarima.

Vezano:

https://prirodnilijek.covermagazin.com/?p=6334