18. travnja 2024.

Ljepota COVER magazin

Odlične ideje za ljepotu i njegovan izgled

Starenje lica

Starenje lica ovisi o mnogim faktorima poput genetskih i načina na koji njegujete kožu.

Starenje lica

ljepota - Starenje kože licaStarenje lica ovisi o mnogim faktorima poput genetskih i načina na koji njegujete kožu. Prvi znakovi starenja kože lica su dehidracija i gubljenje elasticiteta kože.
ljepota - Starenje kože licaOčito je da svaki dio tijela stari različito, a oni najizloženiji dijelovi tijela koji imaju veći doticaj s okolišem koji nas okružuje prvi pokazuju znakove starenja.

ljepota - Starenje kože licaNa stanje kože lica utječe naš životni stil jer se na njoj ocrtava pretjerano izlaganje suncu, pušenje, vjetar, nedostatak sna i alkohol.

ljepota - Starenje kože licaPrvi znakovi starenja kože lica mogu se pojaviti već i kod dvadesetogodišnjaka. Između 20. i 30. koža postaje dehidrirana, smanjuje se prirodna zaštita kože i elastičnost. Kako biste usporili ove procese nužno je bar jednom tjedno nanijeti piling i njime ukloniti mrtve stanice, čime omogućavate koži da proizvodi nove.

ljepota - Starenje kože licaKada uđete u tridesete definitivno ćete morati obratiti više pažnje svojoj koži. U ovoj se dobi pojavljuju i bore, posebno one oko očiju.

ljepota - Starenje kože licaPoložaj u kojem spavate može utjecati na starenje kože. Istraživanja pokazuju kako osobe koje spavaju na jednoj strani imaju više bora na obrazima i bradi, dok osobe koje spavaju na trbuhu razvijaju bore na čelu. Stručnjaci preporučuju spavanje na leđima jer na taj način sile gravitacije neće djelovati štetno na vaše lice.

ljepota - Starenje kože licaPušenje je druga stvar  koja postarava vašu kožu. Kod pušaća je koža isušenija, nedostaje joj elastičnosti i bore se pojavljuju ranije. Pušenje oduzima vašoj koži vitalnost, smanjuje kolagen i dehidrira je.

ljepota - Starenje kože licaStarenje kože lica ima još jednog saveznika: stres. Svi pate od stresa i umora, pa uz to što trebate minimalizirati posljedice s dovoljno sna, morate se i opuštati. Ako imate sredstava povremeno si priuštite spa tretmane.

ljepota - Starenje kože licaOsobe koje se drže zdrave i uravnotežene prehrane imaju veće šanse da smanje starenje kože od osoba koje žive na brzoj hrani. Istraživanja pokazuju da se za kožu morate brinuti i iznutra unoseći dovoljno vitamina i minerala, ako želite da vam ne ostari prerano.

ljepota - Starenje kože licaStarenje lica ne možemo spriječiti jer je to normalan proces, ali zdravim i uravnoteženim životnim stilom, te pravilnom njegom možete taj proces usporiti.