29. ožujka 2024.

Ljepota COVER magazin

Odlične ideje za ljepotu i njegovan izgled

Stres i starenje

Starenje je nešto što mnogim ljudima stvara stres, a smanjenje stresa je nužno...

Stres i starenje

ljepota - Stres i starenjeStarenje je nešto što mnogim ljudima stvara stres, a smanjenje stresa je nužno za očuvanje mladolikog izgleda. Dok svi stare, ne stare svi zahvalno i lijepo, a način na koji se nosite sa stresom ima veliku ulogu u tome kako ćete vi starjeti. Sa smanjenjem stresa povećavate šanse da odgodite i usporite proces starenja.

ljepota - Stres i starenjeStres dolazi u različitim formama. Postoji poslovni stres, stres u kući vezan uz kućanske poslove, stres koji uzrokuju djeca, ljubavni stres, stres u prometu, fizički stres… Postoji gotovo onoliko vrsta stresa koliko izvanjskih utjecaja na organizma.

ljepota - Stres i starenjeAko se sa stresom ne znamo pravilno nositi, tijelo postaje napeto i stres se očituje u negativnim obilježjima. To uključuje povišenje krvnog tlaka i otkucaja srca, također može izazvati glavobolje, probavne smetnje, ljutnju, agresiju i sl.

ljepota - Stres i starenjeSve ovo u kombinaciji s izvanjskim faktorima može vrlo brzo postarati osobu. Npr. napetost mišića u kombinaciji s glavoboljama tjera ljude da uzimaju lijekove koji samo pogoršavaju stvari kada je izgled u pitanju. Dalje, stres isušuje kožu, zbog stresa nam sijedi kosa, a tijelo preuranjeno slabi.

Kako se nositi sa stresom pročitajte ovdje:

Stres uzrokuje gubitak kose

Svaka deseta žena pati od toliko izraženog stresa zbog kojeg im počinje opadati kosa, upozorava najnovije istraživanje.

Nova generacija žena, koje pokušavaju zadovoljiti sve aspekte života – posao, dom i partnera, te odgojiti djecu, cijenu plaćaju bolestima koje se povezuju sa stresom, poput slabosti, umora, migrena, visokog krvnog tlaka, te pada imuniteta, a  12% njih je izjavilo kako stres utječe na gubitak kose.

Problem kod stresa je to što se osobe nikad ne oporavljaju i njihovo stanje se konstantno pogoršava, jer  stres nikad ne prestaje.  Ironično, gubljenje kose također, samo po sebi uzrokuje stres, što vodi u začarani krug.

Istraživanje je pokazalo kako se najveća razina stresa povezuje s poslom, obilježavajući ga kao najviše stresan aspekt života.

10 NAJVEĆIH IZVORA STRESA:

1. Posao

2. Djeca

3. Novac

4. Partner

5. Briga za budućnost

6. Izgled

7. Vlasništvo

8. Roditelji

9. Prijatelji

10. Auto

Stres – kako se nositi s njim i kako smanjiti stres [ SELFHELP ]