20. travnja 2024.

Ljepota COVER magazin

Odlične ideje za ljepotu i njegovan izgled

Kako prekriti podočnjake?!

Dobar odabir korektora za podočnjake je jedan od najvažnijih koraka u šminkanju koji vam jamči neodoljiv izgled, bez obzira na okolnosti. Stoga, vrlo je važno pronaći baš onaj...

Kako prekriti podočnjake?!

Dobar odabir korektora za podočnjake je jedan od najvažnijih koraka u šminkanju koji vam jamči neodoljiv izgled, bez obzira na okolnosti. Stoga, vrlo je važno pronaći baš onaj koji vam najbolje odgovara. Ispod su savjeti stručnjaka koji će vam pomoći pri odabiru i nanošenju istog.

Nijansa: Postoji nekoliko različitih nijansi korektora za podočnjake, no, pravilo koje vrijedi je da ne kupujete nijansu koja je tamnija ili svjetlija od vaše puti. Glavni razlog tome je što je glavna uloga šminke prekriti nedostatke, a ne napraviti radikalne promjene na vašem izgledu.
Svakako je prije kupovine isprobajte. Birajte korektore s nijansama svijetlo žute ili slonovače radije nego nijanse ružičaste, zelene ili bijele budući da se oni previše ističu, ponekad čak i naglašavaju vaše nepravilnosti.

Kvaliteta: Korektor mora biti kvalitetan i trajan, stoga, nemojte štedjeti kada njega kupujete i neka odgovara vašem tipu kože. Najčešće se preporučuju kremastiji i nešto lakše teksture. Također, vrlo je važno posebnu pažnju obratiti na sastav istog, potražite korektor s minimalnim količinama toksina koji su glavni neprijatelji vaše kože.

Nanošenje: Korektor nanosite prije pudera. Nemojte pretjerivati s količinom kako ne biste postigli suprotan efekt i samo dodatno naglasili svoje nedostatke.

Više informacija o odabiru odgovarajućeg korektora možete pronaći na: korektor za podočnjake

Podočnjaci – uzroci

Podočnjaci mogu upozoravati na različite bolesti, probleme s bubrezima, anemiju i mnoge druge, ali i biti dio genetskog nasljeđa. Ako imate tamne podočnjake već godinama, a nisu uzrokovani nekim medicinskim stanjem možda je uzrok u nepravilnoj prehrani.
Anemija je jedan od češćih uzroka tamnih vrećica ispod očiju.

Naravno, podočnjaci sami po sebi ne signaliziraju anemiju, ali ukoliko još postoje neki simptomi poput glavobolje, umora, nedostatka daha, slabljenje pamćenja i sivkaste kože trebali biste povesti više računa o prehrani.

Anemija je signal da u našem tijelu nedostaje kisika. Postoji nekoliko tipova anemije iako je najčešći oblik nedostatak željeza. Naše tijelo treba željezo za proizvodnju hemoglobina koji služi za dostavljanje kisika stanicama u organizmu.

Anemija najčešće pogađa žene – zbog menstrualnog ciklusa – ali i zbog nepravilne prehrane i modernih dijeta. U stvari crveno meso, kao glavni izvor željeza organizmu sve se češće izbacuje iz prehrane iz raznoraznih razloga. Međutim, ukoliko već ne unosite dovoljno crvenog mesa u organizam pokušajte nadoknaditi unosom sjemenki suncokreta, tamnog zelenog povrća (koprive, mahune) i sl. Kako bi se željezo apsorbiralo potrebno je unositi u organizam i dovoljno vitamina C.

Iako ćete često čuti savjete kako biste za ublažavanje podočnjaka na oči trebali staviti hladne obloge, to ni u kojem slučaju nemojte raditi. Istina, hladni oblozi djeluju na sužavanje krvnih žila i smanjenje podočnjaka, ali na takav način, a posebno stavljate li obloge direktno iz hladionika problem ćete samo pogoršati. Oči će vam postati sklone upalama, nahladama, a moguće je da će očni mišići s vremenom početi trzati.
Postoje neka druga, jednako učinkovita rješenja, a koja neće štetiti zdravlju očiju. Pokušajte na kapke i podočnjake (pazite da ne nanesete preblizu očiju kako ne bi došao u dodir s očnom sluznicom) nanijeti gel od aloa vere. On djeluje umirujuće. Smanjit ćete podočnjake, a posebno će djelovati na smanjenje očnih kapaka.

Nešto jače djelovanje postići ćete nanesete li nekoliko kapi za oči koje služe za sužavanje krvnih žila oka i smanjenje crvenila, na podočnjake i kapke. Kada se upiju nanesite preko neku neutralnu kremu. Osim toga možete pokušati s vrećicama ruskog čaja. Stavite na podočnjake i držite 20 minuta.
Stavite li na podočnjake obloge od ružine vodice ili kamilice desetak minuta, osim što će ublažiti podočnjake, miris će vas opustiti.
Kako biste uopće spriječili podočnjake najvažnija je prevencija. U organizam unosite dovoljno tekućine, vitamina C, izbjegavajte propuh, boravak u zadimljenim prostorijama i preveliko zamaranje očiju. Dovoljno spavajte, te pijte dosta čaja, najbolje od koprive ili peršina.

Najbolje kreme protiv podočnjaka:
– Sunday Riley Auto Correct Eye Cream

Najbolje kreme protiv podočnjaka
– Murad Renewing Eye Cream

Najbolje kreme protiv podočnjaka
– The Ordinary Caffeine Solution 5% + EGCG

Najbolje kreme protiv podočnjaka
– Filorga Optim-Eyes Eye Contour Cream – Dark circles – Puffiness – Wrinkles

Najbolje kreme protiv podočnjaka
– Olay Eyes Ultimate Eye Cream

Najbolje kreme protiv podočnjaka

Vezano:

Najbolji korektori za podočnjake za suhu kožu – Ljepota COVER magazin

Najbolji korektori i iluminatori za prekrivanje podočnjaka – Ljepota COVER magazin