28. ožujka 2024.

Ljepota COVER magazin

Odlične ideje za ljepotu i njegovan izgled

Balet pilates – užitak oblikovanja tijela

Osvijestite i oblikujte svoje tijelo uz najljepše pokrete baleta i najbolje pilates vježbe za razvoj muskulature uz novi i jedinstven program tjelovježbe...

Balet pilates – užitak oblikovanja tijela

Osvijestite i oblikujte svoje tijelo uz najljepše pokrete baleta i najbolje pilates vježbe za razvoj muskulature uz novi i jedinstven program tjelovježbe – balet pilates.

Nataša Huljak baletna je pedagoginja i instruktorica pilatesa i yoge koja već godinama radi u Školi za klasični balet. U želji da spoji ljubav iz djetinjstva – balet i pilates, započela je s programom balet pilatesa za koji kaže: „Ovaj program na snažan, ali neagresivan način oblikuje tijelo te izgrađuju snagu, fleksibilnost i vretenaste mišiće. Glavni cilj mi je pretvoriti vježbanje u užitak te razviti poštovanje prema tijelu kroz pažljivo osmišljene i izabrane vježbe te poštivanje osobnih mogućnosti tijela.“

Riječ je o pilates programu koji kombinira najljepše pokrete baleta i najbolje pilates vježbe za snagu i razvoj muskulature. Svakom polazniku programa pristupa se individualno i svaki je trening drugačiji i s različitim rekvizitima. Balet pilates usmjeren je na rad svih dijelova tijela, s naglaskom na gornji dio tijela i na pravilno držanje, čemu se kod tjelovježbe rijetko pridaje pažnja.

Instruktorica Nataša Huljak kaže kako program djeluje na samopouzdanje, eleganciju i profinjenost. „Naš pristup tjelovježbi je edukativan. Cilj programa je da polaznici prihvate svoje tijelo i razviju zdrav odnos prema pokretu, tijelu i tjelovježbi kao svakodnevnoj potrebi“ objašnjava Nataša, dodajući da je važno kako se vježba. Upravo se zato u balet pilates programu izuzetna pažnja usmjerava na pravilno i precizno izvođenje pokreta i usmjerava polaznice na svjesnu i intenzivnu aktivaciju mišića, što je važno i za balet i pilates, ali i kvalitetno oblikovanje tijela.

Osim programa balet pilatesa, u Santea pilates studiju održava se i Baletudo, program baleta za odrasle. Kao program klasičnog baleta, Baletudo je baziran na balet workoutu i koracima klasičnog baleta za sve one koji žele ispuniti snove iz djetinjstva. Na zanimljiv, pristupačan i zabavan način polaznice uče baletne korake i terminologiju. „Većina naših polaznica Baletuda zapravo ispunjava svoju želju iz djetinjstva za plesanjem baleta. Želja mi je bila upravo pružiti priliku ženama da i u zrelijom dobi plešu klasični balet i istovremeno razvijaju svijet o vlastitom tijelu, jer niti jedno tijelo kao ono plesača ne može osjetiti i prepoznati učinak i ljepotu svakog pokreta“ kaže Nataša i zaključuje. „Tijelo je instrument koji s pažnjom treba redovito održavati i pritom uživati u ljepoti oblikovanja vlastitog tijela.