20. travnja 2024.

Ljepota COVER magazin

Odlične ideje za ljepotu i njegovan izgled

8 pravila koja možete kršiti i svejedno imati dobru frizuru

Pravilo 1: Nakon šamponiranja kose, uvijek koristite regenerator. Ovisno o vašoj kosi. Ukoliko imate tanku ili suhu kosu regenerator vam je potreban da bi imali volumen i nahranili kosu, ali ne i ostalima.

8 pravila koja možete kršiti i svejedno imati dobru frizuru

Pravilo 1: Nakon šamponiranja kose, uvijek koristite regenerator.

Ovisno o vašoj kosi. Ukoliko imate tanku ili suhu kosu regenerator vam je potreban da bi imali volumen i nahranili kosu, ali ne i ostalima. Neki stručnjaci čak kažu kako je najbolje regenerator nanijeti prije pranja kose, ostaviti da se upije, zatim isprati i šamponirati kosu.

Pravilo 2: Ukoliko želite da vaša obojana kosa izgleda prirodno, stavljajte pramenove

Pravilo koje biste u svakom slučaju trebali kršiti. Pramenovi ne izgledaju prirodno, stoga, ako želite prirodnu boju, cijelu kosu obojite u boju koja vam se sviđa. Zaboravite na pramenove.

Pravilo 3: Dnevno povucite 100 poteza četkom kroz kosu kako bi vaša kosa bila jača i sjajnija

Toliko četkanje kose njoj može samo naštetiti i uzrokovati pucanje i rastezanje vlasi. Naravno da kosu trebate češljati, ali umjereno, po potrebi.

Pravilo 4: Nemojte bojiti kosu jer je to oštećuje

Pravilo koje već neko duže vrijeme nije primjenjivo s obzirom da su proizvodi za bojenje kose napredovali, u sebi sadrže regenerator pa čak i njeguju kosu. Čak ni blajh više nije toliko štetan.

Pravilo 5: Mokru kosu češljate češljem umjesto četkom

Iako će se kosa manje petljati u češlju nego četki, on je opasniji za vašu kosu. No, kako bi češljanje bilo što lakše nanesite na mokru kosu regenerator u spreju, kreme za kosu i slične proizvode koji će vam olakšati raščešljavanje.

Pravilo 6: Redovno mijenjate šampone kako se vaša kosa ne bi navikla

Vaša kosa se ne navikava na šampone. Možete ih mijenjati, ali ne morate. Pratite što vam se čini da je vašoj kosi potrebno, ponekad je to šampon protiv peruti, ponekad za suhu kosu, ponekad za masnu. To je puno važnije od nepotrebnog, učestalog mijenjanja šampona.

Pravilo 7: Ukoliko imate masnu kosu nemojte koristiti regenerator

Vjerojatno već i sami znate da upravo zbog toga i postoje regeneratori za masnu kosu, stoga, i vama je potreban regenerator. To vam je slično kao i masna koža, i dalje trebate koristiti kreme.

Pravilo 8: Regenerator nanosite samo na vrhove

Regenerator biste trebali nanositi na cijelu kosu kako biste je nahranili. Potrebno je hraniti cijelu kosu, a ne samo vrhove. Ali ne trebate ga umasiravati u vlasište.