29. ožujka 2024.

Ljepota COVER magazin

Odlične ideje za ljepotu i njegovan izgled

Najbolji tekući puderi za zrelu kožu – anti ageing puderi

Ispod donosimo neke od najboljih pudera za prekrivanje bora koje trebate uzeti u obzir ako još niste pronašli savršen puder.

Najbolji puderi za prekrivanje bora – anti ageing puderi

Ispod donosimo neke od najboljih pudera za prekrivanje bora koje trebate uzeti u obzir ako još niste pronašli savršen puder.

Puderi za prekrivanje bora

Koža kako stari gubi vlažnost i elastičnost, što dodatno naglašava bore. Izbjegavajte teške pudere koji će se uvući u svaku boru i poru. Bolji izbor su puderi za lakše i srednje prekrivanje, a ako trebate jače prekrivanje koristite korektore.

Dobar puder za zreliju kožu trebao bi hidratizirati i učiniti da koža blista, a bez da se skuplja u porama i borama.

Odabir pudera za zreliju kožu je pravi izazov. Premalo pudera ili lagani puder neće obaviti svrhu, te će nepravilnosti ostati vidljive, dok s druge strane nanesete li previše pudera ili one gušće teksture on će se nakupljati borama, tako da i one nevidljive bore mogu postati previše naglašene.

Odabir pudera za prekrivanje bora za zrelu kožu

Iako se čini jednostavno, treba naglasiti da se i kože s borama razlikuju, te bez obzira na zajednički element, prekrivanje bora, ostatak zahtjeva se razlikuje.

  • Prekrivanje

Dok netko može imati prilično ujednačen ten, te mu je potrebno slabije prekrivanje, drugima može biti potrebno jače prekrivanje. To što su se pojavile bora na licu, ne znači da su ostali problemi s licem nestali. U oba slučaja potrebno je pronaći puder koji će imati dovoljnu razinu prekrivanja, a bez naglašavanja bora.

  • Trajnost

Ovisno o tome koliko dugo nosite puder bit će potrebna različita trajnost. Neki trajniji puderi će i manje naglašavati bore, dok će drugi biti manje trajni a istovremeno neće naglašavati bor i bit će dobar izbor pudera za zreliju kožu.

  • Tip kože

Često se puderi za zreliju kožu i anti ageing puderi svi stavljaju u istu kategoriju. No. razina prekrivanja, trajnost kao i tip kože također se mogu razlikovati. I kod zrelije kože mogu se razlikovati masna i suha koža, te će biti potrebno prilagoditi kako izbor pudera tako i preparativu ispod pudera.

Najbolji puder za prekrivanje bora

Lancôme Skin Feels Good Skin Nourishing Foundation

Chantecaille Future Skin Foundation

NARS Pure Radiant Tinted Moisturizer Broad Spectrum SPF 30

Diorskin Nude Air Serum Foundation


ZELENS Youth Glow Foundation

Estée Lauder Futurist Hydra Rescue

Estée Lauder Perfectionist Youth-Infusing Serum Makeup SPF 25


Elizabeth Arden Prevage® Anti-Aging Foundation SPF 30 PA++


CHARLOTTE TILBURY Magic Foundation


Lancôme RÉNERGIE LIFT MAKEUP FOUNDATION SPF 27

By Terry TERRYBLY DENSILISS FOUNDATION ANTI-AGEING FOUNDATION

Clarins Everlasting Youth Fluid

Odličan izbor mogu biti i neki od sljedećih pudera:

Estée Lauder Perfectionist
DIOR Capture Totale Serum Foundation
Yves Saint Laurent Touche Eclat Le Teint
Bobbi Brown Intensive Serum Foundation
Shiseido Makeup Synchro Skin Glow Luminizing Fluid Foundation
NARS Sheer Glow Foundation
Sisley Sisleÿa Le Teint

Tekući puderi za zrelu kožu – anti ageing puderi

Iako se ponekad čini da puderi naglašavaju bore da koža bolje izgleda bez njih, u većini slučajeva to nije to točno, budući da puderi ipak ujednače ten i daju ljepši dojam. No, trebalo bi pronaći puder koji neće naglašavati bore. Bore su takve kakve jesu, njih puder neće sakriti, no, ne bi ih trebao niti naglašavati. Ako to radi, trebalo bi promijeniti ili puder ili njegu ispod pudera.

Kod zrelije kože je bitno da je koža dobro nahranjena i hidratizirana budući da isušenost na zrelijoj koži naglašava bore. Neadekvatna preparativa, odnosno serum i krema, mogu također naglašavati bore, te se ne mora raditi o puderu, nego o njezi kože.

Najbolje bi bilo pronaći proizvode za njegu lica koji hidratiziraju, ne isušuju, a upijaju se u kožu kako bi bili dobra podloga za puder.

Korištenje iluminatora ispod pudera ili baze koja ima takav efekt također može pomoći kako bi koža izgledala svježije. I dok j kod mladenačke kože masnoća i višak sebuma veliki problem, kod suhe kože je obrnuto, te treba tražiti proizvode, pudere, ili iluminatore koji će dodati sjaj koži i pomoći da koža izgleda svježije.

Neke od ideja iluminatora koji se mogu koristiti ispod pudera preko cijelog lica je MAC Strobe, ali postoje i druge slične varijante, kao i kreme koje već imaju sjaj poput Verso Daily glow.

Kombinacija laganog pudera i kreme sa sjajem može biti dvostruka korist, s jedne strane daje sjaj licu, s druge strane pojačava se prekrivanje budući da i puder i krema djelomično prekrivaju.

Nanošenje osvježavajućeg mista ili vodice preko pudera također može pomoći održavanju svježine, te dodatno tijekom dana hidratizirati lice. Jedna od opcija za osvježavanje lica i dodavanje sjaja koji će pomoći da lice izgleda svježije su i sprejevi sa sjajem. Uglavnom će za ovakve dnevne varijante biti bolji izbor sprejevi koji ne ostavljaju šljokice po licu nego samo daju svježi sjaj. Jedna od ideja je Iconic iluminirajući sprej za lice.

Sjajna i hidratizirana koža je bitna zimi kada je lice dodatno isušeno, kao i ljeti kada sunce također isuši lice, te se pojavljuje pigmentacija, koju će iluminirajuće čestice pomoći sakriti i osvježiti izgled lica.

Vezano:

Najbolji drogerijski puderi za zrelu kožu – anti ageing puderi – Ljepota COVER magazin