20. travnja 2024.

Ljepota COVER magazin

Odlične ideje za ljepotu i njegovan izgled

Izbor BB kreme za različite tipove kože

BB kreme su zbog svoje raznovrsnosti postale sve prihvaćenije...

Izbor BB kreme za različite tipove kože

BB kreme su zbog svoje raznovrsnosti postale sve prihvaćenije. Koriste se kao hidratantne kreme, tonirane kreme, puderi, kreme za zaštitu od sunca te kao korektori. S obzirom na raznovrsnost primjene, morate sami odlučiti što očekujete od takve kreme i po tome je birati kako biste bili zadovoljni rezultatima. No, ako ne pogodite iz prve i ne pronađete zadovoljavajuću, tražite dalje jer kada pronađete pravu isplatit će se.

Ovo su neke od BB krema:

Clinique Age Defense BB krema – ova krema ima SPF 30, dobro prekrivanje i dostupna je u 3 nijanse, ali sve relativno svijetle. Prigodnija je za osobe masne ili mješovite kože, nego za one sa suhom kožom.


Dior Hydra Life BB krema – dostupna je samo u jednoj nijansi, no ne prilagođava se u potpunosti boji tena te provjerite prije kupovine da li vam nijansa odgovara. Ima SPF 30. Prednost joj je što je i na masnoj koži postojana.


Too Faced Tinted Beauty Balm – dostupna je u 4 nijanse. Ova krema daje blago iluminirajući efekt, na što trebaju obratiti pažnju osobe s masnom kožom kako se ne bi pretjerano sjajile.


Estee Lauder ‘DayWear’ Anti-Oxidant BB krema – dostupna je u dvije nijanse sa zaštitnim faktorom SPF 35. S obzirom da djelomično kontrolira sjaj dobar je izbor za one s masnom kožom.


Garnier’s Skin Renew Miracle Skin BB krema – dolazi u dvije nijanse, no ima zaštiti faktor samo 15. Bolje izgleda i lakše se nanosi na masnu kožu no, nije postojana.


Beautiful Skin BB krema No 7 – ova BB krema dostupna je u nekoliko varijanti i boja. Možete pronaći i posebno formuliranu za suhu i izrazito suhu kožu.

Boscia BB krema – krema s dobrim prekrivanjem i zaštitnim faktorom SPF 27. Nijansa je nešto toplija i daje lagani sjaj koži uz dobro prilagođavanje boji kože.

L’Oreal – Nude Magique BB krema – Dobro se prilagođava tenu te pruža lagano prekrivanje, ali uz osjećaj kao da imate samo kremu na licu. Zaštitni faktor je nešto niži – SPF 12.


BRTC, Dr. Jart i Hanskin te Misshae, Skin79, Etude House  i Lionele su neki od poznatijih azijskih brandova BB krema od kojih neki već imaju podružnice širom svijeta. S obzirom da se radi o kompanijama koje duže vrijeme proizvode BB kreme u njihovoj ponudi su vrlo specijalizirane BB kreme prema tipovima kože, ali s drugim različitim efektima.

Dr. Jart+ Premium Beauty Balm – glavna odlika ove kreme je hidratacija i sjaj koji ostavlja na koži, te vrlo visoki zaštitni faktor SPF 45. Osim ove  Dr. Jart BB kreme i druge verzije od kojih je plava (Dr. Jart Most Moist Water Fuse BB )  namjenjena hidratiziranju kože, crna (Dr.Jart Black Label Detox Healing BB ) prilagođena i za suhu kožu, dok je srebrena linija (Dr.Jart Silver Label Rejuvenation BB ) najprilagođenija osobama s masnom kožom.

BRTC Jasmine Water namijenjena za dehidriranu kožu s vrlo dobrim prekrivanjem. Mana je dostupnost u samo jednoj relativno svijetloj nijansi.

BRTC Blemish Recover Balm BB Cream također dostupan samo u jednoj nijansi, a namijenjen tretiranju i prekrivanju problematične kože sklone aknama.

Missha M Perfect Cover BB Cream – najpoznatija krema ovog proizvođača. Prilagođena normalnoj ali mješovitoj koži, a nudi vrlo dobro prekrivanje. Dostupna je u 5 nijansi.

HANSKIN Perfect Super Magic Blemish Balm BB Cream


ETUDE HOUSE Precious Mineral BB Cream Bright Fit – ova verzija BB krema dostupna je u 3 nijanse. Ima dobro prekrivanje i postojanost.

Tu su i vrlo popularne:

LIOELE Beyond The Solution BB Cream dostupna u jednoj vrlo prilagodljivoj nijansi,  namjenjena tretiranju masne i mješovite kože sklone aknama.
ETUDE HOUSE Repair Wrinkle Reduce Royal BB Cream
FROM NATURE Perfect Cover BB Cream
Dr.Jart+ Dermakeup Nourishing Beauty Balm SPF50+ PA++++

Skin79 u ponudi ima preko 10 BB krema prilagođenih svim tipovima kože.

Pročitajte i:

Što su BB kreme i da li su pravi izbor za vas?