20. travnja 2024.

Ljepota COVER magazin

Odlične ideje za ljepotu i njegovan izgled

Kako alkohol utječe na vašu ljepotu

Jesen je i vrijeme božićnih i novogodišnjih domjenaka tijekom kojih smo svi spremni popiti i koju čašicu više je pred nama...

Kako alkohol utječe na vašu ljepotu

Jesen je i vrijeme božićnih i novogodišnjih domjenaka tijekom kojih smo svi spremni popiti i koju čašicu više je pred nama. No, prije nego što popijete tu čašicu više, pročitajte kakve sve efekte ona može imati na vaš izgled.

Alkohol ubrzava proces starenja – Vjerojatno vam se više puta dogodilo da se jutro nakon što ste pili alkohol budite žedni. Ništa čudno s obzirom da alkohol dehidrira vaše tijelo, vaši bubrezi rade duplo brže i vaše organe (uključujući kožu) čine isušenima. Upravo zbog toga vam se brže pojavljuju bore, a vaša koža postaje siva.

Alkohol pojačava crvenilo – Alkohol povećava protok krvi, a upravo zbog povećanog protoka mogu se pojaviti i puknuti kapilari na licu.

Alkohol uzrokuje natečenost, a posebno je izražena natečenost na licu koju ćete i uz najskuplji make up teško prekriti.

Alkohol uništava vašu kosu – Ukoliko češće konzumirate veće količine alkohola to će se odraziti i na vašu kosu koja će ubrzo postati suha, krhka i sklonija pucanju.

– Kako popraviti štetu –

– Pijte što više vode

– Jedite dok pijete (izbjegavajte piti alkohol na prazan želudac)

– Ne reagiramo svi isto na svaki alkohol, pronađite onaj uz koji imate najmanje posljedice.

– Nakon što se vratite kući skinite svu šminku, umijte se i nanesite bogatu, hidratantnu kremu.

– Izbjegavajte kavu jer će ona samo produžiti simptome

– Za dan poslije odaberite prozračnu šminku, nikako nemojte pretjerivati s puderom ili tamnim sjenilima jer ćete postići suprotan efekt.