25. travnja 2024.

Ljepota COVER magazin

Odlične ideje za ljepotu i njegovan izgled

7 koraka za ljepotu za savršen dan

Korak jedan – Jutarnje tuširanje je prvi korak koji je ključan u higijenskom smislu za...

7 koraka za ljepotu za savršen dan

Korak jedan – Jutarnje tuširanje je prvi korak koji je ključan u higijenskom smislu za cijeli dan. Prije nego što napravite jutarnju kavu, otuširajte se vodom umjerene temperature i pokušajte koristiti energizirajući gel. Voda na vašoj koži razbudit će milijune stanica, stimulirati cirkulaciju krvi, te će sve započeti funkcionirati na većoj brzini. Ako možete otiđite i u teretanu ujutro ili vježbajte, jer će tijelo nakon što je ujutro vježbalo cijeli dan biti svježije i energiziranije.

Korak dva – Hidratacija je drugi korak nakon tuširanja. Nakon tuširanja se njegujući sastojci bolje upijaju u tijelo. Nanesite i anticelulitni losion na kritična područja.

Korak tri – Čupanje obrva se čini jednostavno, ali svejedno mnoge ga žene odgađaju zbog peckanja koje osjete. Vrijeme nakon tuširanja idealno je i za čupanje obrva jer su pore još uvijek otvorene, pa će biti bezbolno.

Korak četiri – Hladni oblozi na oči. Vašim očima treba oko sat vremena da se  razbude i da se podočnjaci i natečenost vrate u normalu. Hladni oblozi (blaznice natopljene u hladno mlijeko ili-ili oblozi kupljeni posebno za tu namjenu)  učinit će to u nekoliko minuta.

Korak pet – Dobar tekući puder nanesen na lice kroz deset minuta nakon tuširanja i hidratantne kreme bolje će sjesti, jer će u tom razdoblju prirodna ulja iz kože izaći na površinu i puder će izgledati bolje.

Korak šest – Parfem je važan detalj u rutini. Velika je pogreška nanositi ga na odjeću. Parfem trebate nanijeti prije nego št se pođete odijevati na zapešće, unutarnju stranu lakta, iza uha i iza koljena.

Korak sedam – Noćne kreme, anti-aging i tretmani protiv akni najbolje djeluju ako se nanose između 9 i 10 sati uvečer, jer stanice kože tada bolje prihvaćaju takve sastojke.  Tijekom noći se zbog promjene u temperaturi tijela pore otvore te se sastojci bolje upijaju.