23. travnja 2024.

Ljepota COVER magazin

Odlične ideje za ljepotu i njegovan izgled

Dance Trance – Novi trend vježbanja uz plesne hitove

Dance Trance je plesni fitnes program visokog intenziteta koji osim fitnes elemenata kombinira plesne elemente...

Dance Trance

Dance Trance – Novi trend vježbanja uz plesne hitove

Dance Trance je plesni fitnes program visokog intenziteta koji osim fitnes elemenata kombinira plesne elemente te na kraju dobivate izvanredan aerobni trening. Dance Trance nije tradicionalan fitnes program, a niti tradicionalan plesni program već savršen spoj jednog i drugog. Iz oba svijeta uzima ono najbitnije. Iz fitnes svijeta, aerobni efekt, znojenje, učvršćivanje mišiča i topljenje masnih naslaga, a iz plesnog svijeta, koreografiranje i učenje novih elemenata iz raznih plesnih tehnika i sve to uz ludu rasvjetu i nevjerojatno ozvučenje – stvaranje osjećaja kao da ste na pozornici!

Vježbači uživaju u Dance Trance programu najviše zbog njegove raznolikosti i otvorenosti prema svim žanrovima i vrstama glazbe. On kombinira najbolji odabir glazbe s najzanimljivijim koreografijama. Nikada neće zaglibiti u samo jedan glazbeni žanr. Možete dobiti po malo od svega: jazz, funk, broadway, hip-hop, pop, pa čak i hard-core rock… sve je to dio iskustva! Dance Trance uvodi novu koreografiju svaki tjedan, tako da je svaki sat svjež, jedinstven i uzbudljiv.

Plesno iskustvo nije potrebno da bi prisustvovali Dance Trance treningu, jer u konačnici, Dance Trance je fitnes trening. U prosjeku 20 vježbača prisustvuje treningu, oni se razlikuju u sposobnosti, plesnom iskustvu, dobi i spolu. Nakon što glazba počne, ipak, oni postaju jednaki u potrazi za znojem, skidanju kila, toniranju mišića i oblikovanju čitavog tijela!

Dance Trance program je već stekao veliku popularnost u Americi, a krenuo se širiti i po Europi. Osim lokacija u SAD-u, program se još nudi u Saudijskoj Arabiji, Engleskoj (Londonu) i Hrvatskoj. U Zagrebu  po Dance Trance programu možete vježbati u plesnom Studiju Thalia.

[youtube id=”3v_Sj3R1Svo” width=”560″ height=”315″]

Osim treninga u sklopu Dance Trance  programa postoje i specijalizirana događanja, zabave itd. Jedan od poznatijih među njima je “Dance in the Dark”, to je tematski Dance Trance  trening pod maskama, UV svjetlima i ostalim svjetlećim efektima te uz posebno koreografirane tematske pjesme.

Jay Handline, nacionalno priznati jazz-funk fusion koreograf, stvorio je 1993. godine ovaj plesni fitnes program u Birminghamu, Alabama, nakon što je godinama radio kao fitnes instruktor. Handline kaže da je bio već umoran od monotonih koreografija koje su se ponavljale iz dana u dan i na kraju je jednostavno htio nešto više.

Dance Trance program se dijeli na tri razine: DT Begginers (početnici), DT Break Down (sat s objašnjavanjem) i DT High Cardio (sat bez objašnjavanja). Ovaj način podjele omogućava svim ljudima da sudjeluju u Dance Trance programu. A na pitanje kakva je muzika, najjednostavniji odgovor je: ono što čujete danas na radiju, već sutra na to plešete u dvorani! I najbitnije je to da vam ne treba plesni partner kao na nekim klasičnim plesnim programima već ste vi sami dovoljni.

Dance Trance je prilagođen svima, mladima, starima, muškarcima, ženama, osobama koje nikad nisu plesale i osobama koje cijeli život plešu. Svatko se može pronaći u nekom od programa Dance Trancea!

Dance Trance 
Helena Lojen Marić
Official Dance Trance instructor
Studio THALIA
Božidara Adžije 2/2 (ulaz iz Magazinske)
www.dancetrancefitness.com
www.studiothalia.com



-