23. travnja 2024.

Ljepota COVER magazin

Odlične ideje za ljepotu i njegovan izgled

Kako njegovati kosu zimi?!

Tijekom hladnijeg vremena i vašoj kosi nedostaje pažnje...

Kako njegovati kosu zimi?!

Tijekom hladnijeg vremena i vašoj kosi nedostaje pažnje. Ukoliko želite da izgleda zdravo i njegovano morate se dodatno potruditi oko nje. Slijedi nekoliko savjeta kako bi vaša kosa tijekom hladnijih mjeseci izgledala što bolje:

–    Koristite regenerator koji sadrži ulja koja će nahraniti vašu kosu. Dva puta tjedno kosu dodatno nahranite tako da regenerator držite 20ak minuta na kosi. Nakon toga ga jednostavno isperite toplom vodom.

–    Kosu dobro osušite fenom prije nego što izađete iz kuće. Bez obzira što inače izbjegavate fen, ukoliko brzo izlazite iz kuće potrudite se da je vaša kosa potpuno suha, inače bi se vrlo brzo mogli pojaviti problemi sa vlasištem.

–    Ukoliko želite zaštiti kosu od hladnoće a svejedno izgledati dobro nosite pletenice.

–    Kako biste zaštitili kosu redovito nosite kape kada izlazite iz kuće. Kape su moderne i mogu jako lijepo izgledati, na vama je da pronađete odgovarajuću jer osim što je dobra za kosu, dobra je i za vaše zdravlje općenito.

–    Vaše vlasište je posebno osjetljivo tijekom zimskih mjeseci i lako postane isušeno, stoga, kako biste spriječili isušivanje i pojavu peruti napravite masku koja će nahraniti vlasište. Lagano zagrijte maslinovo ulje u koje ste dodali svježe iscijeđen limun, zatim smjesu nanesite na tjeme i masirajte 10ak minuta. Ostavite neka djeluje 15 minuta i zatim isperite toplom vodom.