19. travnja 2024.

Ljepota COVER magazin

Odlične ideje za ljepotu i njegovan izgled

Kako održavati prekrasnu kožu i na niskim temperaturama?!

Imati lijepu kožu tijekom hladnijih dana čini se posebno teško...

Kako održavati prekrasnu kožu i na niskim temperaturama?!

Imati lijepu kožu tijekom hladnijih dana čini se posebno teško, no, ukoliko obratite pažnju na nekoliko ključnih stvari shvatit ćete da je to jednostavnije nego što ste mislili:

–    Hidratizirajte kožu – vrlo je važno da kožu hranite hidratantnim kremama. Grijanje u prostorijama isušuje vašu kožu, stoga, kvalitetna krema je nužna ako želite izgledati svježe, zdravo i odmorno.

–    Pijte dovoljno tekućine – Bez obzira što su temperature niže nego ljeti, vama treba 2 litre tekućine dnevno.

–    Pijte multivitamine – Obzirom da manje boravite na otvorenom i manje zdravo se hranite dobra opcija je uzimati dodatne vitamine. Naravno, oni su samo dodatak prehrani i pretjerivanjem možete napraviti više štete nego koristi.

–    Nosite kapu – Kapa će vam pomoći zaštiti sinuse, ali isto tako će zaštiti i vašu kosu.

–    Tuširajte se toplom vodom – ne vrućom – Iako vam zbog niskih temperatura vani možda čak i više odgovara jako topla voda za tuširanje, smanjite stupnjeve jer vruća voda vašu kožu isušuje.

–    Maska za kožu tijekom noći – Maske koje će tijekom noći oporaviti vašu kožu i učiniti da šteta koja joj je nanesena zbog niskih temperatura vani i grijanja bude minimalna.

–    Redovito koristite piling – Piling će ukloniti mrtve stanice vaše kože i učiniti da ona izgleda svježe i zdravo.

–    Koristite kreme sa zaštitnim faktorom – Bez obzira na temperature vani, nanesite kremu sa zaštitnim faktorom kako biste se zaštitili od štetnog sunčevog zračenja.