25. travnja 2024.

Ljepota COVER magazin

Odlične ideje za ljepotu i njegovan izgled

Postaruje li vas vaša šminka?

Šminka vas može pomladiti ali isto tako i postarati. Kako biste izbjegli suprotan efekt...

 

Postaruje li vas vaša šminka?

Šminka vas može pomladiti, ali isto tako i postarati. Kako biste izbjegli suprotan efekt od željenog obratite pažnju na sljedeće:

– Ruž

Ukoliko želite izgledati mlađe nanosite svjetliji ruž dok ćete uz tamniji ruž ćete izgledati starije.

– Rumenilo

Za mlađi izgled koristite toplije, svjetlije nijanse rumenila i nanosite ga na gornji dio jagodica. Ukoliko želite izgledati starije koristite kontrastnije boje.

– Taman ten

Ukoliko želite izgledati mlađe budite oprezni sa tamnjenjem. Sa tamnjenjem do izražaja dolaze razne mrlje, fleke i nepravilnosti na koži, dok svjetliji ten ostavlja dojam svježine.

– Obrve

Guste obrve uvijek ostavljaju mlađi dojam od stanjenih. Stoga, olovku ili sjenilo u ruke i lagano popunite obrve.

– Kreme

Kako biste zaštitili svoju kožu koristite isključivo kreme sa visokim zaštitnim faktorom. Tako ćete smanjiti mogućnost pojave pigmentacijskih  mrlja a i vaš ten će izgledati bolje i zdravije. Ukoliko vam je vrat tamniji za razliku kupite nešto tamniji puder.

-Puder

Svako malo morate provjeriti svoj puder. Kako starite koža postaje manje elastična i više suha. Ne želite li izgledati starije nego što jeste koristite nježnije tekuće pudere s lakšom teksturom.

-Pretjerujete s konturiranjem

Konturiranje lica može popraviti sitne nedostatke, ali odaje dojam starijeg lica. Koža postaje s godinama sve tanja, a obrazi mršaviji, a konturiranje dodatno stanjuje lice, pa možete izgledati starije nego što jeste. Umjesto konturiranja odlučite se za isticanje iluminatorom. Iluminator lagano nanesite na T zonu, te dodatno od korijena nosa prema jagodicama.

-Učvršćujete šminku puderom u prahu ili kamenu

Taj se savjet koristio desetljećima i teško se odviknuti od te navike, ali sad  postoje sprejevi za učvršćivanje šminke koji će pomoći da vaša šminka traje dulje, a neće vam istaknuti bore.

-Koristite crnu olovku za donje kapke

Ovo je odlično funkcioniralo dok ste bili mlađi jer je vizualno povećavalo oči, međutim kako starite donji kapci jednako kao i gornji postaju spušteni, pa crna olovka ako je stavite na rub donjih kapaka može dodatno “povući” lice prema dolje. Radije koristite brončane ili neke metalik boje. Npr. metalik modru.