20. travnja 2024.

Ljepota COVER magazin

Odlične ideje za ljepotu i njegovan izgled

Pripremite svoju kožu na pokazivanje

Zima vas je sigurno iscrpila, pa tako i vašu kožu kojoj se sigurno smanjio...

Pripremite svoju kožu na pokazivanje

Zima vas je sigurno iscrpila, pa tako i vašu kožu kojoj se sigurno smanjio (ako ne i potpuno izgubio) sjaj. Kako dolazi toplije vrijeme tako se količina odjeće smanjuje, te se pokazuje sve više kože. Donosimo neke od ideja koje možete napraviti unaprijed kako bi ste u svakom trenutku bili spremni za pokazivanje kože i kako vas promjena odjeće na bi zatekla nespremnima.

Evo što trebate napraviti kako biste kožu ponovno pripremili za pokazivanje:

–    Za početak zaboravite na šljokice i razne glittere kako biste na taj način vratili sjaj. Sjaj koži trebati vratiti iznutra i njegom izvana, a ne kamuflažom. Sjaj na zdravoj koži može izgledati dobro, ali na isušenoj koži napraviti kontra efekt.

–    Na kožu redovito nanosite hidratantna mlijeka i losione kako bi bila manje isušena, odnosno bila i djelovala zdravije. Zimi se koža zbog različitih uvjeta kod mnogih isuši te je u prijelaznom razdoblju još uvijek suha i perutava. Zbog toga je nanošenje hidratantnih sredstava bitno kako bi koža djelovala zdravije i sjajnije.

–    Izbjegavajte dugo tuširanje, a posebno tuširanje jako toplom vodom jer oni dodatno isušuju vašu kožu i uništavaju njen prirodan sjaj. Vodite računa o sredstvima za tuširanje, neka budu nježni za kožu, kako bi koža bila manje isušena, te će djelovati zdravije i sjajnije, a time i biti uvijek spremna za poakzivanje.

–    Napravite piling, a zatim nahranite kožu bogatim, hidratantnim mlijekom za tijelo. Posebno u prijelaznom razdoblju piling je bitan kako bi se odstranile odumrle stanice kože, perutavi dio i kako bi se vratio koži prirodni sjaj.

–    Redovita depilacija postaje bitnija nego zimi. Ukoliko nemate dovoljno vremena razmislite o metodama trajnije depilacije ili epilatorima.

–    Ukoliko imate osjetljivu kožu koristite proizvode za njegu dječje kože i na bazi aloe vere.

–    Izbjegavajte boravljenje u zadimljenim prostorijama i solarij jer oni ubrzavaju starenje.

–    Redovito koristite kreme sa zaštitnim faktorom, prilikom svakog izlaganju suncu. A posebno će vam biti od koristi kreme koje sadrža vitamin C koji će dodatno spriječiti oštećenja kože.

–    Ne dirajte lice rukama tijekom dana. Na vašim rukama je puno bakterija koje nije dobro prenositi na lice. Posebno nemojte dirati rukama oči jer je koža oko njih posebno osjetljiva na dodir.

–    Smanjite unos alkoholnih pića u organizam.

–    Pijte dovoljno tekućine, 2 litre dnevno je preporučena količina.

–    Jedite što više zdrave hrane, posebno voća i povrća, a izbjegavajte jako masnu i slanu hranu. Zdrava prehrana je uvijek bolji zbor i to se vidi u svim segmentima, uključujući kožu.

–    Pobrinite se za svoja stopala i pete. Zimi je drugačija obuća i često se zaboravi na stopala i pete, no s toplijim vremenom i obuća postaje oskudnija te se i ovaj dio više primijeti. Njegovane pete mogu biti važne za dobar dojam, odnosno obrnuto, pete koje nisu njegovane mogu pokvariti ukupan look bez obzira što ste odjenuli. Postoje brojni proizvodi za posebnu njegu peta, od kamena i turpija za pete, do relativno novijeg proizvoda – silikonskih čarapa za pete, te krema posebno namijenjenih za ispucale pete. Odstranite zadebljalu i ispucalu kožu, te njegujte novu kako bi noge u svemu izgledale bolje.

Prirodne pripravke za njegu kože često imamo kod kuće i lakše ih je primjeniti budući da su dostupni u svakom trenutku.

Kokosovo ulje se može koristiti kao hidratantno sredstvo. Može se umasirati u kožu i nakon nekog vremena isprati ili ostaviti dulje. Također, maslinovo ulje ima brojne koristi za kožu, kako kad se konzumira tako i kada se nanosi na kožu.

Aloe vera ima brojne benefite za kožu, umiruje kožu i dobar je izbor ljeti za crvenilo kože, ali i dobro smiruje općenito nadraženu kožu. Aloe vera može pomoći u vraćanju zdravog sjaja koži.

Vezano: