28. ožujka 2024.

Ljepota COVER magazin

Odlične ideje za ljepotu i njegovan izgled

Kreme protiv starenja s prirodnim sastojcima – anti-aging kreme

Od svih znakova koje vrijeme ostavlja ljude najviše zabrinjavaju bore...

Kreme protiv starenja s prirodnim sastojcima – anti-aging kreme

Od svih znakova koje vrijeme ostavlja ljude najviše zabrinjavaju bore jer su najvidljivije i najviše ugrožavaju ljepotu. Prirodne kreme za lice su odlično rješenje za bore posebno ako imate osjetljivu kožu. Čak domaći pripravci mogu biti od velike pomoći ako se želite suočiti s borama. Prirodne maske za licehidratizirajuće i eksofilirajuće maske iz kućne radinosti uglavnom su i bolje jer ste sigurni da su sastojci svježi i da su manje šanse da će iritirati vašu kožu.

Prirodne kreme za lice mogu sadržavati različite sastojke, od voća do različitih minerala. U pravilu sadrže mnoštvo vitamina što čini vašu kožu mlađahnijom. Prirodne kreme koje sadrže vitamin E imaju značajnu ulogu u borbi s slobodnim radikalima i štite vašu kožu od štetnih vanjskih utjecaja, vitamin A odgovoran je za promjene na koži, vitamin B2 sprječava isušivanje kože, a nedostatak vitamina B3 vodi do kožnih oboljenja i pretjeranog znojenja, vitamin C hidratizira kožu. Ipak, jednako kao i njega kože izvana ovim tvarima važan je i unos kroz pravilnu prehranu.

Prirodne kreme za suhu kožu obično sadrže kamilicu, med, maslinovo ulje, banane i sl. Ovi produkti imaju svojstva koja pomažu koži da vrati ravnotežu razine vlažnosti, te sadrže kiseline koje je čine mekom na dodir.

Vitamin C se koristi ka regenerator kože. Uglavnom se njim borimo protiv mrlja i bora jer pomaže vratiti koži lijep ton, te kod sinteze kolagena.

Prirodna kozmetika, ako je i kupite u parfumerijama obično je manje iritirajuća od normalne kozmetike.

Ako se odlučite kreirati sami kod kuće kreme, losione i tonike koristite uvijek svježe proizvode. Smjese koje sadrže mlijeko, voće i povrće trebate držati u frižideru, te upotrijebiti najkasnije 5 dana od pripremanja. S druge strane pripravci temeljeni na vodi ili ulju ako su pravilno pohranjeni mogu se koristiti jedan do dva mjeseca.

Ponekad su kreme temeljene na prirodnim sastojcima i bolje rješenje od visoko tehnoloških revolucionarnih krema za lice jer sadrže blaže sastojke i savršeno su rješenje za osobe sa osjetljivom kožom i one koje pate od nekih dermatoloških problema.