26. travnja 2024.

Ljepota COVER magazin

Odlične ideje za ljepotu i njegovan izgled

Kako izgledati mlađe nekoliko godina

Ako želite izgledati mlađe, morate više pažnje posvetiti svome licu. Ono reflektira

Kako izgledati mlađe nekoliko godina

ljepota - kako izgledati mlađeAko želite izgledati mlađe, morate više pažnje posvetiti svome licu. Ono reflektira vaše zdravstveno i mentalno stanje, te osim njege izvana važno je da se brinete da budete u zdravom psihičkom i fizičkom stanju.

ljepota - kako izgledati mlađeNajvažnija stvar kod njege lica izvana je redovito čišćenje i održavanje vlažnosti kože, što se postiže hidratantnim i hranjivim kremama. Posebnu korist ćete imati ako hidratizirajuće sredstvo nanesete nakon kupanja, jer će se bolje upiti u kožu i ona će duže održati vlažnost.

ljepota - kako izgledati mlađeIako šminkanje s godinama počinjemo izbjegavati jer postarava kožu, pravilan izbor pudera, korektora, ruža za usne, maskare i rumenila vrlo je korisno u prekrivanju bora.

ljepota - kako izgledati mlađeIzbor kozmetike vrlo je individualan i ovisi o mnogim faktorima, poput oblika lica, boje tena, teksture kože, a ponekad i prilici, te univerzalnih savjeta nema. Ali nemojte žaliti novce i razgovarajte s profesionalnom osobom koja će vam preporučiti pravi look za vas. Neke osobe su osjetljive na sastojke u proizvodima za šminkanje, pa prije uporabe svakog novog proizvoda napravite 48-satni test na malenom području kože, npr. unutarnjem dijelu lakta.

Zbog čega izgledate starije?!

SUNČANJE – Malo sunca je zaista zdravo za organizam, ali ni slučajno ne smijete pretjerivati.

ALKOHOL – Ovisnost o alkoholu prouzrokuje slabljenje cijelog organizma.

NEDOSTATAK SNA – Ubrzava starenje i vodi preranoj ili intenzivnoj pojavi bora. Dok spavate koža se obnavlja, te će nedostatak sna spriječiti njeno redovito obnavljanje.

PUŠENJE – Isušuje kožu, uništava vitamin C u organizmu i ostale antioksidante. Dokazano je da osobe koje puše, osim što narušavaju kompletno zdravlje imaju više bora od onih koji ne puše.

DIJETE – Stalne uzastopne dijete kojima se iscrpljuje organizam doprinose gubitku elastina u koži.

KAVA – Kava je diuretik, te u prevelikim količinama može dovesti do dehidriranja tijela. Također supstance kave upijaju iz organizma minerale i vitamine, narušavajući vaše zdravlje.

DODAJETE LI PUDEROM GODINE – Možda izgledate starije zbog toga što koristite istu šminku koju ste koristili dok ste bili deset godina mlađi. Prva stvar koje se trebate riješiti kada uđete u tridesete godine je teškog tekućeg pudera koji ste koristili za prekrivanje prištića.

Mnoge djevojke koriste puder kao zaštitu koja im olakšava suočavanje sa svijetom. Posebno ako pronađu nešto što im se sviđa i što im je teenagerske dane učinilo manje stresnim držati će se toga i u kasnijoj dobi. Međutim, tekući puderi u tridesetim godinama izgledat će na licu poput prave karnevalske maske i naglasiti bore.

Danas na tržištu postoje puderi koji reflektiraju svjetlost, bogati su pigmentom, a lagane teksture, koji će vam dati moderan i svjež izgled lica.

Također, pripazite s bojama. Boju morate pažljivo izabrati. Potražite pudere koji se prilagođavaju koži te ne ostavljaju vidljive prijelaze na vratu.

Make-up artisti preporučuju ženama da nabave tri nijanse pudera: jedan koji je najsličnije boje koži za brzu uporabu, tamniji za ljeto, te nešto svjetliji kako biste uvijek mogli kombinirati nijanse prema trenutnoj boji lica, budući da se ona mijenja s godišnjim dobima.