26. travnja 2024.

Ljepota COVER magazin

Odlične ideje za ljepotu i njegovan izgled

Novogodišnje odluke za ljepotu

U novoj godini odlučite kako ćete očuvati svoju ljepotu i biti još pažljiviji prema sebi i svome izgledu. Sljedećih odluka se vrijedi pridržavati...

Novogodišnje odluke za ljepotu

U novoj godini odlučite kako ćete očuvati svoju ljepotu i biti još pažljiviji prema sebi i svome izgledu. Sljedećih odluka se vrijedi pridržavati.

1 – Hranit ću svoju kožu

Što jedemo ima velik utjecaj ne samo na zdravlje, nego i na izgled. Idealna prehrana trebala bi sadržavati optimalan odnos nutrijenata nužnih za zdravlje i ljepotu.( Vitamini za ljepotu  )

2 – Oblikovat ću obrve

Ljepoti izgleda lica obrve pridonose više nego što mislite. Pravilno oblikovane istaknut će vaše lice i privući pažnju na oči.

3 – Njegovat ću ruke

Na rukama je uvijek najteže prekriti godine, a toliko je jednostavno njegovati ih. Redovito nanosite kremu i nemojte dopustiti isušivanje. Dodatno ih možete njegovati povremenom samomasažom.

4 – 100 poteza četkom

Učinak nije dokazan, ali tvrdi se kako će vam 100 poteza četkom prije spavanja osigurati blistavu i zdravu kosu. (Još nekoliko savjeta za lijepu i njegovanu kosu)

5 – Svakodnevno ću si priuštiti dovoljno odmora

Miris eteričnog ulja ruže pomaže održanju emocionalne ravnoteže, te suočavanju s negativnim emocijama, što znači smanjenje stresa, a time i ljepši izgled.

Život zna biti užurban, opterećujući i nositi mnogo stresa. Jedan od načina na koji možete neutralizirati sve to je da se brinete o sebi i vlastitom izgledu. Briga o ljepoti, nije samo briga o vanjskom izgledu, nego i stavljanje vlastitih potreba u prvi plan kako biste uspjeli pronaći ravnotežu u životu. Briga o vlastitom izgledu osposobljava vas da se bolje nosite sa životnim izazovima i jedan je od načina na koje možete spriječiti mentalno, emotivno i fizičko iscrpljivanje. Odvojite li samo nekoliko ciljanih trenutaka koje ćete posvetiti sebi i vlastitom izgledu, učinit ćete da vam se bude lakše nositi sa svim životnim izazovima. Sami ste sebi bitni, pa je bitno staviti se na vrh liste prioriteta. Možda vam se ne čini tako, ali postoji izravna veza između trenutaka uljepšavanja i mentalnog zdravlja.

Većina ljudi kada izgleda najbolje što može se i osjeća najbolje što može. A kada se osjećate jako dobro, možete iskoračiti u svijet sa samopouzdanjem i osjećajem kako se možete nositi sa izazovima koje novi dan može staviti pred vas. Dnevna njega i briga o vlastitim izgledu vraća vas same na vrh ljestvice prioriteta na svakodnevnoj bazi. Bez obzira da li kroz šminkanje, njegu kože, njegu kose ili nešto sasvim drugo, uljepšavanje bi trebalo biti dio vaše svakodnevne rutine i nešto u čemu uživate. Iskoristite uljepšavanje kao trenutke da se umirite, opustite, izliječite rane, pronađete mir i popravite raspoloženje. Uljepšavanje i njega ne bi trebali biti obična rutina koju moramo odraditi, nego nešto što odrađujemo na „površini” ali što dotiče vašu nutrinu i postaje nešto mnogo veće. Mnoge žene misle da kada prolaze kroz užurbani dan, trebaju posvetiti više vremena svemu drugom, a sebe staviti na zadnje mjesto, međutim svjesno odvojeno vrijeme za sebe i brigu za sebe je jedna od najkorisnijih stvari koju možete napraviti za sebe i svome psihičko zdravlje. Pauza od samo nekoliko minuta koje ćemo posvetiti sebi (šminkanje, uljepšavanje, njega kože ili kose) može potaknuti pozitivan osjećaj i lučenje oksitocina koji će opustiti cijelo tijelo i smiriti um. Kada prolaze kroz anksioznu fazu mnoge žene su iscrpljene i čini im se kako je cijeli život van njihove kontrole, a kako je u svemu tome briga za vlastiti izgled najmanje bitna, ali ne shvaćaju da zapravo takve sitnice mogu biti triger i nosač promjena. Uljepšavanje daje osjećaj kako ipak nešto možete kontrolirati, te kako nešto radite za sebe. Vjerojatno ne možete kontrolirati svijet oko sebe, obitelj, politiku, prijateljstva, ali osjećaj da možete kontrolirati kako vi izgledate vraća nevjerojatno mnogo samopouzdanja i daje nadu da zapravo korak po korak možete sve što poželite.

Vezano:

Koje su najpopularnije novogodišnje odluke: