Prirodne maske za lice – 12 odličnih maski za svaki tip kože

Prirodne maske za lice – 12 odličnih maski za svaki tip kože

Ispod donosimo 12 odličnih maski za lice ovisno o tipu kože ali i trenutnim potrebama lica. Prirodne maske za lice mogu se koristiti za skoro sve potrebe lica, od održavanja svježine, do borbe protiv hiperpigmentacije, bora, akni…

Domaće maske za lice – najbolje prirodne maske za lice

Umjesto kupovnih preparata za kožu, ponekad nam vrlo dobro, ako ne i bolje može poslužiti ono što imamo u hladnjaku ili ostavi.

Umjesto kupovne možete upotrijebiti ovisno o tipu kože prirodnu masku od krumpira, prirodnu masku od meda, prirodnu masku od kvasca, prirodnu masku od rajčice, prirodnu masku od sira, masku od banana…

Kod izbora maske za lice od prirodnih sastojaka birajte proizvode koje imate kod kuće ili za one koje znate da vam koža dobro podnosi. S novim proizvodima uvijek krećite postepeno. Eksperimentirajte sa sastojcima, kombinirajte i ih, možda se iznenadite za neke sastojke koje imate kod kuće, ali ih niste koristili direktno na licu. Ukoliko ne znate koliko neku namirnicu držati na licu, radije krenite s manje vremena, odnosno nekoliko minuta, te ako lice dobro reagira povećavajte vrijeme držanja. Ubrzavanjem nećete doći do boljih rezultata, nego možda do kontraefekta. Također, ako vam neka maska za lice od prirodnih sastojaka ne daje efekt koji očekujete, pokušajte s nekom drugom, ne reagiraju svi isto na sve namirnice. Prednost ovih maski je što često proizvode već imamo kod kuće, te ako odvojimo malo vremena, nije zahtjevno isprobavati nove maske, budući da ako nam ne odgovara nešto, ostatak namirnica će također potrošiti.

– Prirodna maska za lice protiv bora

Prirodne maske za lice protiv bora mogu biti od različitih sastojaka, a jedan od recepata za prirodnu masku za lice je od meda i bjelanjaka.

Prirodna maska za lice protiv bora – sastojci i priprema:

Dvije žlice meda i jedan bjelanjak umiješajte u kašu. Neka stoji na licu 20 – 30min. Isperite vrućom, zatim hladnom vodom. (Ovu masku ipak ne smijete prečesto upotrebljavati)

Vezano: Prirodne maske za lice protiv starenja kože i bora – Ljepota COVER magazin

– Prirodna maska za lice koja osvježava i matira kožu

Jedan svjež krumpir se izgnječi, pomiješa s malo svježeg mlijeka i jednim žumanjkom. Ispere se vrućom pa zatim hladnom vodom.

– Prirodna maska za lice za nečistu kožu

Kvasac pomiješajte s mlakim mlijekom. Stavite na lice i pustite neka se osuši. Isperite vrućom zatim hladnom vodom. Redovitom upotrebom ten postaje vidljivo čišći.

– Prirodna maska za lice protiv prištića

Ogulite rajčicu (stavite je na minutu u vrelu vodu i kožica će se lakše skidati),
te ¼ rajčice pomiješajte s
1 čajnom žličicom jogurta
1 čajnom žlicom aloe vera gela
4 kapi eteričnog ulja mente.

Od sastojaka napravite homogenu smjesu i nanesite na lice. Ostavite neka djeluje oko 10 minuta, zatim isperite toplom vodom.

– Prirodna maska za lice za osjetljivu kožu

Dvije žlice mladog sira miješajte sa žlicom meda dok ne postane krem smjesa. Nanosi se naročito obilno na kožu oko očiju i usana. Neka na licu ostane 20 minuta. Najbolje je ovu masku skidati vatom namočenom u toplo mlijeko.

– Prirodna maska za lice za opuštenu kožu

Ako vam koža lica izgleda opušteno i beživotno isprobajte ovu prirodnu masku. Razliku ćete primijetiti već nakon prvog tretmana.
Pomiješajte:
1 veliku žlicu meda
1 malu žlicu glicerina
¼ šalice oštrog brašna

Masku nanesite na lice i vrat u debelom sloju. Ostavite tako da djeluje 10-tak minuta, zatim isperite toplom vodom. Ovu masku možete koristiti po potrebi, ali najbolji učinak ćete postići ako postupak ponavljate 2-3 puta tjedno.

– Prirodna maska za lice od soli za masnu kožu

Za normalnu do masnu kožu možete napraviti mješavinu od 1 žlice konjaka, 1 jaje, ¼ šalice bezmasnog mlijeka, sok od 1 limuna i pola čajne žličice krupne soli.
Sve dobro izmiješajte i nanesite potrebnu količinu na vlažno lice. Na koži držite 15 minuta i isperite. Ostatke bacite. Uvijek koristite svježe pripremljenu masku.

Prirodne maske za lice za sve tipove:

    

– Prirodna maska od banane

Jednu bananu izgnječite i nanesite na lice. Neka djeluje 20 – 30 minuta. Najbolje isperite čajem od kamilice. Maska se može primijeniti 1 – 2 puta tjedno.

– Prirodna maska za lice od jabuka

Izrežite meso jabuke i od njega napravite pire. Dodajte pšenične klice i napravite glatku smjesu mikserom ili sjekačem voća. Nanesite na čisto lice. Neka maska na licu stoji 10 do 15 minuta. Isperite, nanesite tonik, a zatim hidratantnu kremu.

– Prirodna maska za lice od bundeve

Treba vam šalica pirea od papaje, pola šalice mesa bundeve i 1 utučeno jaje. Pripremite masku da dobijete kašicu. Nanesite na čisto lice izbjegavajući područje oko očiju kako maska ne bi dospjela u kontakt s očima. Ostavite masku da djeluje 10 minuta. Isperite toplom vodom.

– Prirodna maska za lice od jagoda i rakije

Izmiješajte šest jagoda s žlicom rakije, dvije žlice krušnih mrvica i nekoliko kapi ružine vodice. Sastojke dobro promiješajte i nanesite na lice i vrat u debelom sloju. Neka stoji 20 minuta a zatim isperite mlakom vodom.

Prirodna maska za lice od meda i krastavaca

Napravite u miješalici pire od svježih oguljenih krastavaca. Pustite da odstoji 15 minuta kako bi krastavci putili sok. Ulijte sok u čistu bocu i dodajte med. Prije korištenja protresite bočicu i pomoću blazinice nanesite losion na lice. Neka se osuši na licu. Isperite mlakom vodom. Čuvajte u frižideru.

Prirodne maske za lice

Iako se mnoge prirodne maske za lice rade od kombinacije sastojaka, vi ih možete prilagoditi sebi, ili neke od tih proizvoda koristiti čak i samostalno. Ovisno o trenutnim potrebama kože i onome što imate dostupno kada želite staviti masku na lice.

Vezano:

Prirodna maska za lice od jogurta

Prirodne maske za lice protiv starenja kože i bora

Najbolje maske za lice za svaki tip kože – kupovne maske za lice


Komentari

Odgovori

*