27. travnja 2024.

Ljepota COVER magazin

Odlične ideje za ljepotu i njegovan izgled

Prirodna maska za lice od jogurta

Prirodna maska za lice od jogurta

Jogurt je jedna od namirnica koju mnogi imaju kod kuće, stoga je s njom jednostavno napraviti prirodnu masku za lice. No, osim toga što je jednostavno, ova prirodna maska za lice ima i mnoge prednosti. Ukoliko u hladnjaku nemate jogurt, ovo vam može biti odličan poticaj da ga nabavite.

Jogurt je bogat hranjivim tvarima ne samo kad se konzumira nego i kad se nanosi na lice, odnosno na kožu, budući da se jogurt može nanositi i na druge dijelove tijela. Jogurt sadrži cink koji ima protuupalna svojstva, kalcij koji doprinosi zdravlju kože te sprječava isušivanje i dehidraciju, B vitamine za sjaj kože te mliječnu kiselinu. Mliječna kiselina je čest sastojak i kozmetičkih proizvoda za kožu, odličan je sastojak za eksfolijaciju kože, smanjuje bor te preventivno djeluje na nastajanje novih.

Prirodne maske za lice od jogurta

Maska za lice od jogurta daje blistavost licu i djeluje protiv bora, ali i hidratizira kožu, te djeluje protiv upala na licu.

Prirodna maska za lice od jogurta

Jogurt se može nanijeti samostalno na lice. Nanesite jogurt na lice te ostavite da se osuši. Možete na licu ga ostaviti 15-30 minuta.
No, isto tako jogurt se može miješati s drugim sastojcima.

Jogurt, med i avokado – prirodna maska za lice od jogurta

U jogurt dodati pola žlice meda i pola žlice avokada. Ako nemate avokado, možete samo pomiješati jogurt i med u omjeru 2:1 i nanijeti na lice. Ova maska je dobar izbor za one sa suhom i dehidriranom kožom lica.

Jogurt, krastavci i aloe vera – prirodna maska za lice od jogurta

Za osjetljivu kožu lica možete pomiješati u istim omjerima naribani krastavac, jogurt i aloe veru. Nanijeti na lice i ostaviti 15 minuta.

Jogurt, med i limunov sok – prirodna maska za lice od jogurta

Za problematično lice dobra je kombinacija jogurta, meda i limunovog soka. Sve pomiješati u jednakim omjerima, nanijeti na lice i ostaviti 15-30 minut.

Vezano:

Prirodne maske za lice – Ljepota COVER magazin

Prirodne maske za lice protiv starenja kože i bora – Ljepota COVER magazin

Najbolje maske za lice za svaki tip kože – Ljepota COVER magazin

Iznad ste pronašli recepte kako napraviti i nanijeti prirodne maske od jogurta za različite tipove kože i namjene, a sada možete pročitati malo više o korisnosti koju imate od konzumacije jogurta.

Mnogi vežu uz jogurt negativnu konotaciju, jer smatraju kako je mlijeko namirnica koju odrasle osobe ne bi trebale konzumirati ili koja im šteti, međutim, jogurt jest mliječni proizvod, ali je bitno drugačijeg sastava i djelovanja na organizam u odnosu na mlijeko. Pa bez obzira volite li mlijeko ili ne jogurt bi se svakako trebao naći na vašem meniju. Ipak, iako je je jogurt apsolutno dobar za vas uvijek trebate čitati deklaraciju i sastav, jer nisu svi jogurti proizvedeni na jednak način. Birajte one bez dodanih masnoća i zaslađivača, bilo umjetnih ili prirodnih. Čisti jogurt je najbolji jogurt. Ponekad se pod nazivom jogurt krije napitak koji uopće nema jogurta u svome sastavu, nego je zapravo želatirinirana sirutka.

Zdravstvene prednosti jogurta

S nutriconističkog stajališta što se hranjivih tvari tiče, jogurt ima puno prednosti i krije mnogobrojne zdravstvene koristi, a jogurt ima malo kalorija.

Pun je:

Probiotika

Probiotici su dobre bakterije koje su jako važne za vaše zdravlje posebno zdravlje probavnog sustava, a posljedično za cjelokupno zdravlje. Mnogi jogurti nose oznaku kako sadrže probiotike, ali ta oznaka nije ni nužna jer svaki jogurt ima u sebi probiotike.

Proteina

U posljednje vrijeme se sve više govori o važnosti probiotika i pravilnom omjeru unosa u cjelokupnoj prehrani. Jogurti obiluju proteinima, a posebno grčki jogurt.

Kalcija

Kao i svi mliječni proizvodi prednost jogurta je bogatstvo kalcijem. Kalcij je prvenstveno potreban za zdrave kosti i mišiće, ali potreban je za funkcioniranje ostalih bitnih funkcija.

Jogurt kalorije: