27. travnja 2024.

Ljepota COVER magazin

Odlične ideje za ljepotu i njegovan izgled

Kako nanositi BB kremu?

BB kreme su trend koji se ubrzano širi...

Kako nanijeti BB kremu?

BB kreme (bebe kreme) za lice su trend koji se ubrzano širi. Ako ste već čuli o njima i želite ih probati, ali niste sigurni kako to napraviti, ispod su neki prijedlozi za vas.

BB krema se može koristiti kao hidratantna krema, highlighter, primer, puder, korektor i krema za zaštitu od sunca.

BB kreme se razlikuju od pudera kao i od toniranih krema. Tonirane kreme su kao što im naziv kaže kreme s bojom, dok bi BB kreme trebale imati i korektivnu svrhu, djelovati na hiperpigmentaciju, ožiljke i slično. One mogu biti prilagođene različitim tipovima kože, te se mogu razlikovati prema jačini prekrivanja.

S obzirom da većina ima jako dobru zaštitu od sunca i solidno prekrivanje mnogima bi mogle BB kreme biti dobar izbor za ljeto.

Ovisno o vašem tipu kože morate pronaći odgovarajuću, neku su matirajuće dok druge daju sjaj koži, neke su bez boje dok su druge u boji, neke djelomično prekrivaju dok druge daju potpuno prekrivanje.

–    Osim ako vam je koža masna, ispod BB kreme nanesite hidratantnu kremu. Iako za mnoge kažu da su krema i tekući puder u jednom, lakše se nanose i bolje sjedaju na kožu ako ste već nanijeli dnevnu kremu, posebno ako imate suhu kožu, ali i za normalnu kožu probajte kombinaciju dnevna, a zatim BB krema. Ako preskočite dnevnu kremu, koža bi vam mogla ispasti flekava budući da ćete teže ravnomjerno nanijeli BB kremu.

–     BB kreme se najbolje nanose prstima, bez korištenja kistova i spužvi. Na taj ćete način dobiti prirodniji izgled. Nanesite je na lice laganim kružnim pokretima istovremeno masirajući lice.

–    Koristite je kao korektor. Na mjestima na kojima trebate dodatno prekrivanje stavite BB kremu. Ona je dobar izbor za prekrivanje crvenila, ožiljaka, pjega pa čak i tamnih podočnjaka.

–    Za jače prekrivanje nakon BB kreme nanesite puder u prahu. Ali pričekajte da se krema prvo dobro upije, dakle bar minutu ili dvije.

–    Ako imate tamniji ton kože, BB kremu pomiješajte s tekućim puderom kako biste dobili odgovarajuću nijansu.

Pročitajte i:

Što su BB kreme i da li su pravi izbor za vas?

Izbor BB kreme za različite tipove kože

Iako BB kreme njeguju kožu, one često ne mogu zamijeniti rutinu njege vašeg lica. Zbog toga je važno, bez obzira što koristite BB kremu, nastaviti s njegom kože i rutinom koju ste imali i prije BB kreme. Jednoznačnog recepta koji biste poslušali i kojim bi dobili princip njege kada nanosite i BB kremu nema, jer svako lice i koža na njemu su jedinstveni, stoga se sve svodi na pokušaje i praćenje reakcije vaše kože. Nakon što očistite lice zapravo bi trebali nanijeti sve proizvode za njegu koje obično nanosite do pudera, a zatim tek nanijeti BB kremu, a onda eventualno izbacivati neki proizvod ukoliko primijetite da vam je viška i da vam opterećuje kožu.

Isto pravilo vrijedi i za nakon nanošenja BB kreme. Kada ste ravnomjerno nanijeli BB kremu, trebate nastaviti s rutinom kao da niste nanijeli BB kremu i preko nanositi proizvod po proizvod koji biste i inače nanijeli na lice. Ovisno o stanju vaše kože s vremenom ćete otkriti koji su vam proizvodi viška i koje proizvode za šminkanje trebate izbaciti jer ih vaša BB krema zamjenjuje. Nakon BB kreme nanesite korektor, puder, rumenilo, highlighter i sve ono s čim inače šminkate lice. Nakon određenog vremena ćete shvatiti koji proizvodi su vam viška, koje možete preskočiti i izbaciti iz vaše rutine šminkanja jer vam ih BB krema u potpunosti zamjenjuje.

Prvotna namjera BB kreme je da u jednom proizvodu dobijete sve ono što vam treba za njegu i šminkanje lica, međutim, kao što to biva s mnogim kozmetičkim proizvodima jednostavno ne mogu ispuniti zadatke kojima su namijenjeni svim osobama, zbog raznolikosti potreba njege. No, to ne znači da kod vas neće funkcionirati na takav način.

Zbog toga kada nanosite BB kremu razmišljajte kao o koraku između hidratantne kreme i pudera, te nanesite i primijenite sve druge korake njege i šminkanja, a zatim po potrebi oduzimajte korake koje primijetite da zamjenjuje BB krema.