Crno vino u borbi protiv starenja

Crno vino u borbi protiv starenja

Starenje je prirodni proces koji ne možemo zaustaviti, ali možemo učiniti što više toga da taj proces ublažimo. Tu uskače crno vino. Crno vino bogato je antioksidantima koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala, a osim toga sadrži i reserveratrol koji također usporava pojavljivanje znakova starenja.

Koristi crnog vina u borbi protiv starenja poznate su već mnogo vremena. Ako se konzumira umjereno, 1 čaša dnevno, antioksidanti i flavonoidi prisutni u vinu donose mnoge anti-aging koristi. Budući da je vino alkoholno piće, pretjerivanje može imati sasvim suprotan učinak, zbog toga se ne preporučuje da popijete više od 200 ml dnevno što je ekvivalent jednoj čaši.

Antioksidanti su već dugo vremena prepoznati kao jedan od najboljih načina za borbu protiv starenja.

Slobodni radikali u tijelu napadaju zdrave stanice i pretvaraju ih u male tvornice slobodnih radikala. Antioksidansi pomažu tijelu da se bori protiv slobodnih radikala sprječavajući ih da učine štetu stanicama.  Nakon što su slobodni radikali uništeni, crno vino se dalje usredotočuje na popravljanje funkcije stanica i popravak štete koju su izazvali slobodni radikali. Na taj način same stanice, a u konačnici i cijelo tijelo bolje funkcionira.

Zbog sadržanih antioksidanata i reserveratrola u vinu vaša koža će zadržati bolja svojstva, te na taj način pomoći vam da što duže zadržite mladoliki izgled.

Pročitajte i:

Kuhano vino je zdravo za vas, evo kako

 

Ostavite komentar

*