Što su BB kreme i da li su pravi izbor za vas?

Što su BB kreme i da li su pravi izbor za vas?

BB je skraćenica od Blemish Balm (doslovno balzam za mane na licu) no mnoge žene bez ikakvih problema na koži ih koriste. Dugo vremena su bile popularne u Aziji, a u zadnje vrijeme svoju popularnost šire u Americi i Europi.

No, što su ustvari BB kreme? I da li bi BB krema odgovarala vama?!

BB kreme su svojevrsna kombinacija hidratantnih krema u boji sa sastojcima za njegu kože i sa dodatnom zaštitom. One su dobar izbor za sve tipove i tonove kože.

BB kreme je prije 50 godina osmislila doktorica iz Njemačke, Christine Schrammek. U početku su to bile kreme koje su pomagale oporaviti kožu nakon jakih pilinga te kako bi se prikrili ožiljci i crvenilo nakon tretmana na koži. U Aziji su svoju popularnost stekle kada su ih počele koristiti i hvaliti mnoge slavne osobe.

Što rade BB kreme?

BB krema je svojevrsna kombinacija hidratantne kreme, zaštite od sunca, umirujućih sastojaka i tonirane kreme. One osim prekrivanja imaju zaštitna i regenerativna svojstva. Kombinacija su regenerativne, hidratantne kreme, baze i pudera. Ovisno o tome što vama najviše treba, odnosno kakav vam je tip kože možete uz nju koristiti neki proizvod, ali one u osnovi zamjenjuju sve nabrojeno.

U mnogim slučajevima, posebno ako se radi o suhoj koži ispod BB kreme će vam trebati dnevna krema i u tom slučaju BB kremu ćete lakše nanijeti i izgledat će prirodnije.

Njihova prednost je što obnavljaju kožu te ćete osim prekrivanja nepravilnosti, pigmentacije, promjena boje kože, crvenila i sličnog s BB kremom djelovati i na njihovo nestajanje.

BB kreme djeluju na obnavljanje površinskog sloja kože te bi vam nakon njihovog korištenja koža trebala biti glađa i mekša. Upravo zbog poticanja regenerativnih svojstva kože one se bore i protiv bora. Njihova velika prednost je što one rade sličan posao kao tonirane kreme ili puderi, ali nakon skidanja šminke koža ostaje u boljem stanju jer osim prekrivanja BB kreme i popravljaju opće stanje kože.
Neke BB kreme imaju zaštitni faktor preko 30.

Razlika BB krema i krema u boji?

BB krema je slična kremama u boji, ali sa većom SPF zaštitom i boljom razinom prekrivanja. Koliko će krema pokrivati nepravilnosti ovisi od branda do branda.

Općenito BB kreme su više tretmani za kožu te sadrže dodatne sastojke koji obnavljaju kožu, dok su kreme u boji uglavnom hidratantne i pružaju samo prekrivanje. Većina BB krema u sebi ima i sastojke za borbu protiv starenja.

Također, BB kreme imaju više pigmenta od krema u boji i stoga pružaju bolje prekrivanje. Njihova prednost pred kremama u boji je i ta što su uglavnom dugotrajnije na licu od uobičajenih krema u boji.

Razlika BB krema i pudera?

BB kreme su i zamjena za puder, ali zbog drugačijeg sastava ne zatvaraju pore, te su lakše na koži. Za jače prekrivanje možete preko nanijeti i puder.

Ako ne volite teške pudere, ali želite bolju postojanost i prekrivanje nego što imate kod tonirane kreme, tada bi BB kreme trebale biti za vas.

One najčešće dolaze u jednoj ili dvije nijanse i prilagođavaju se tonu kože. Bolje odgovaraju svjetlijim tonovima kože, a ukoliko imate tamniju možete je pomiješati s tekućim puderom kako biste dobili nijansu koja vam odgovara.

BB kreme se smatraju unisex proizvodom, a u Aziji ih u velikoj mjeri koriste i muškarci.

Mnogi brandovi nude BB kreme, tako da nećete imati problema s traženjem odgovarajuće. BB kremama su neke karakteristike zajedničke, no mnoge imaju neka svojstva naglašena tako da se mogu pronaći BB kreme za akne, BB kreme za suhu kožu, BB kreme protiv starenja.

Upravo zbog mnogobrojnih svojstva, ali i varijanti s obzirom na vašu kožu trebat ćete probati nekoliko vrsta BB krema dok ne pronađete onu koja vama najbolje odgovara.


Komentari

Odgovori

*