5 savjeta koji će vam pomoći da zablistate

ljepota_1

5 savjeta koji će vam pomoći da zablistate

Make up vam ne može puno pomoći ukoliko je vaša koža umorna i gruba. Ovo su savjeti koji će vam pomoći da pokažete ono najbolje i zablistate:

 

1. Napravite test papirom za pečenje

Vaša dob, tip kože, navike i slično mogu utjecati na tip kože. Prije nego što započnete nanositi podlogu za make up, napravite test papirom za pečenje. Papir razrežite na nekoliko manjih komadića i pritisnite ih čvrsto na čelo, nos, bradu i obraze. Ukoliko je trag čist slobodno nanesite podlogu, a ukoliko na papirićima ostanu masni tragovi nemojte nanositi podlogu nego se prvo umijte i nanesite kremu namijenjenu masnoj koži.

 

2. Nemojte koristiti sapun za lice

Bez obzira koliko vaša koža bila masna izbjegavajte korištenje običnih sapuna. Radije koristite kvalitetne gelove za umivanje, tonik ili vlažne maramice. Ukoliko koristite previše agresivne proizvode za skidanje površinskih masnoća, postići ćete suprotan učinak.

 

3. Riješite probleme s podočnjacima

Bez obzira koliko se vi trudili njih prekriti ukoliko su oni veliki bit će vidljivi. Kupite dobar korektor, no, to nije dovoljno. Spavajte dovoljno te koristite obloge od kamilice ili krastavaca. Vidjet ćete koliko se zapravo možete pomladiti.

 

4. Informirajte se o novim proizvodima

Krema ili tonik za lice koji su vam sada dobri vjerojatno neće biti dobri i za nekoliko godina. Uvijek pratite nove trendove i postupno im se prilagođavajte.

 

5. Unosite više voća i povrća u svoj organizam

Zdravija prehrana može vam pomoći ukoliko želite da vaša koža izgleda zdravije, svježije i odmornije. Posebno povećajte unos voća bogatog vitaminom C.


Komentari

Odgovori

*