Najbolje PRIRODNE MASKE za kosu

Najbolje PRIRODNE MASKE za kosu

Prirodna maska za kosu

Prirodne maske za kosu su oduvijek bile popularne. Možete ih prilagođavati tipu kose, iskoristiti stvari koje imate u kući, a da ne morate u kupovinu i znate što ste nanijeli na kosu. Osjećaj da točno znaju što su stavile na kosu i da se radi o prirodnim sastojcima kod mnogih čini prevagu u korist prirodnih maski za kosu.

Također, prednost je što se ne morate odlučiti za jedan tip maske za kosu. Možete kombinirati sastojke i svaki put se možete orijentirati na drugim problem. Npr. jedan tjedan možete staviti prirodnu masku za krhke vlasi i kosu, a sljedeći put tretman protiv ispadanja kose.

Ispod su provjerene prirodne maske za kosu koje vašoj kosi vraćaju sjaj, njeguju je i čine da bude zdravija.

Prirodna maska za krhke vlasi i kosu

Ako vam je kosa izgubila sjaj, a vlasi su postale ispucale i krhke, možete napraviti ovaj tretman. Potrebno vam je bademovo, maslinovo, ricinusovo i ružino ulje. Pomiješajte po 10 žlica bademovog, maslinovog i ricinusovog ulja, te samo jednu žlicu ružinog. Tu mješavinu utrljajte u kosu prije spavanja, nemojte ispirati nego ostavite da djeluje preko noći. Na jastučnicu stavite ručnik ili kosu zamotajte u pamučnu maramu. Ujutro kosu isperite neutralnim šamponom. Tretman je dovoljno napraviti jednom, no mislite li da je potrebno ponoviti još koji put slobodno. Svi sastojci su prirodni i ne mogu vam naškoditi, samo koristiti.

Prirodne maske za kosu – Tretman protiv ispadanja kose

Dodate li u šampon koji koristite nekoliko kapi eteričnih ulja lavande ili jasmina, ojačat ćete korijen kose i smanjiti njeno ispadanje. Ovo nije prirodna maska za kosu, nego prirodni tretman koji bi vam trebao postati rutina.

Prirodna maska za njegu isušene kose

Zagrijte 4 žlice maslinovog ulja u mikrovalnoj pećnici na 20 sekundi i pomiješajte s 2 žlice meda. Pustite da se ohladi na mlaku temperaturu i nanesite na kosu. Stavite preko kapu za tuširanje i držite masku oko 20 minuta. Isperite i šamponirajte kosu na uobičajeni način. Ova maska za kosu od prirodnih sastojaka vratit će vlažnost i kosi dati svilenkasti sjaj.

Prirodna maska protiv masne kose

Ako vam se kosa previše masti dobro će vam doći ova maska. Pomiješajte 4 žlice jogurta, jednu žlicu sode bikarbone i 1 žlicu limunovog soka. Kašastu smjesu nanesite masirajući na korijen kose. Nakon 30 minuta isperite i operite kosu šamponom na uobičajen način. Ova prirodna kosa vratit će volumen u korjenu kose, te pomoći regulaciji lučenja masnoća i sebuma u korjenu kose.

Prirodna maska za dubinsko uklanjane proizvoda za stiliziranje

2 žlice sode bikarbone pomiješajte u 0,75 l vode, te koristite za zadnje ispiranje kose nakon šamponiranja, regeneratora i standardnog ispiranja. Ovaj prirodni regenerator trebao bi dubinski oprati ovašu kosu i ukloniti sredstva za njegu koja se konstantno nakupljaju na kosi. Kosa će biti lapršavija i nmježnija na dodir nakon ovog tretmana.

Prirodna maska za volumen kose

Pola čaše piva nanesite na čistu, svježe opranu, mokru kosu. Neka stoji 15 minuta, a zatim isperite samo vodom. Osušite kosu i stilizirajte na uobičaje način. Pivo kosi vraća volumen, te čini da se vlasi kose doimaju deblje i punije. Ovo je prirodna maska koju je sasvim jednostavno koristiti, a učinci se postižu već nakon prvog korištenja.

Prirodna maska za sjaj kose

Pomiješajte 3 žlice maslinovog ulja i 1 avokado. Kada je pretvoreno u kašastu smjesu zagrijte malo na blagu temperaturu. Nanesite na kosu i masku držite 30 minuta. Isperite na uobičajeni način. Maslinovo u lje i avokado u kombinaciji vraćaju kosi prirodni sjaj i čine je privlačnom na prvi pogled.

Prirodna maska za sjaj svijetle kose

Imate li svijetlu kosu sjaj ćete vratiti dodate li u šampon eterično ulje ružmarina ili je isperete čajem od ružmarina. (Eterična ulja uvijek upotrebljavajte u količini od maksimalno 24 kapi na 1dl ostatka sastojaka). Ovaj prirodni tretman učinit će vašu svijetlu kosu sjsjnom i blistavom.

Prirodna maska za sjaj smeđe kose

Smeđa kosa zahtijeva drugačiji tretman. Njoj ćete sjaj vratiti maskom pripremljenom od dva bjelanjka i šalice jake crne kave. Umutite smjesu dobro i nanesite na cijelu dužinu kose. Ostavite 10 minuta do pola sata. Nakon toga isperite kosu šamponom. Kava će vratiti prirodnu smeđu nijansu vašoj kosi, te će ona izgledati bogatije i svježije.

Prirodna maska za crvenokose

Ako je vaša kosa crvenkasta sjaj ćete postići maskom od jagoda. 5-6 jagoda zgnječite i pomiješajte s 2 dl soka od jabuke. Ostavite na kosi također 10 – 30 minuta, te operite neutralnim šamponom. Imate li kestenjastu kosu umjesto soka od jabuke upotrijebite od borovnice ili crne ribizle.

Prirodna maska za jačanje vlasišta

Vlasište možete ojačati ovom maskom: žumanjak, pola male žlice ruma i 2 žlice maslinovog ulja pomiješajte i utrljajte u kosu. Ostavite preko noći, a ujutro isperite kamilicom. Ova prirodna maska za kosu posebno je korista kod osoba kojima je zdravlje vlasišta već narušeno i imaju problema s pretjeranim ispadanjem kose.

Prirodna maska za posvjetljivanje kose

Prirodnim putem kosu možete i posvijetliti nanesete li jači čaj od kamilice ili sok od svježe iscijeđenog limuna. Učinak će biti još bolji izađete li na sunce i pustite da vam se kosa lagano suši. Kada je potpuno suha isperite vodom. Kombinacija sunca, kamilice i limuna najpopularnija je metoda za prirodno izbjeljivanje kose.

Prirodna maska za kosu od meda i mlijeka

Trebate pomiješati jednu žlicu meda u jednu šalicu mlijeka, te umasirati u kosu od korijena do vrhova. Ostaviti na kosi 15 minuta, a zatim isprati mlakom vodom. Zatim oprati kosu šamponom na uobičajeni način.

Prirodna maska za kosu od banana i bademovog ulja

Banane i bademovo ulje odlična su njega za kosu. Zgnječite jednu bananu i dodajte malo bademovog ulja. Sve dobro izmiješajte i nanesite na kosu. Neka maska stoji 25 minuta. Isperite i operite šamponom na uobičajeni način.

Prirodna maska za kosu od ruma i i crnog čaja

Ovo se može činiti kao neobična kombinacija jer je poznato da alkohol isušuje kožu, ali u ovoj kombinaciji njegovat će vašu kosu. Uzmite žlicu ruma i žlicu nezaslađenog crnog čaja. Nanesite direktno na vrhove. Ostavite da djeluje sat vremena, a možete i mnogo duže, a zatim isperite.

Kako biste održali zdravlje kose bitno se pravilno hraniti. Vjerojatno niste znali da je za zdravu kosu potrebno jesti što više hrane u kojoj ima dosta silicija (to su npr. zobene pahuljice, proso i sl.) Osim toga bitno se čuvati prejakog sunca. Stoga prije izlaganja suncu, nabavite šiltericu, kapu, šešir, a sigurno nećete pogriješiti sa maramama veselih i zanimljivih uzoraka.

Veazno:

Najbolje maske za kosu za svaki tip kose – Ljepota COVER magazin

Najbolje maske za suhu i oštećenu kosu – Ljepota COVER magazin

Kosa – 30 najboljih savjeta kako imati lijepu i zdravu kosu – COVER magazin.com


Komentari

Odgovori

*