29. ožujka 2024.

Ljepota COVER magazin

Odlične ideje za ljepotu i njegovan izgled

Najbolje PRIRODNE MASKE za kosu

Ispod su provjerene prirodne maske za kosu koje vašoj kosi vraćaju sjaj, njeguju je i čine da bude zdravija.

Najbolje PRIRODNE MASKE za kosu

Prirodna maska za kosu

Prirodne maske za kosu su oduvijek bile popularne. Možete ih prilagođavati tipu kose, iskoristiti stvari koje imate u kući, a da ne morate u kupovinu i znate što ste nanijeli na kosu. Osjećaj da točno znaju što su stavile na kosu i da se radi o prirodnim sastojcima kod mnogih čini prevagu u korist prirodnih maski za kosu.

Također, prednost je što se ne morate odlučiti za jedan tip maske za kosu. Možete kombinirati sastojke i svaki put se možete orijentirati na drugim problem. Npr. jedan tjedan možete staviti prirodnu masku za krhke vlasi i kosu, a sljedeći put tretman protiv ispadanja kose.

Ispod su provjerene prirodne maske za kosu koje vašoj kosi vraćaju sjaj, njeguju je i čine da bude zdravija.

Prirodna maska za krhke vlasi i kosu

Ako vam je kosa izgubila sjaj, a vlasi su postale ispucale i krhke, možete napraviti ovaj tretman. Potrebno vam je bademovo, maslinovo, ricinusovo i ružino ulje. Pomiješajte po 10 žlica bademovog, maslinovog i ricinusovog ulja, te samo jednu žlicu ružinog. Tu mješavinu utrljajte u kosu prije spavanja, nemojte ispirati nego ostavite da djeluje preko noći. Na jastučnicu stavite ručnik ili kosu zamotajte u pamučnu maramu. Ujutro kosu isperite neutralnim šamponom. Tretman je dovoljno napraviti jednom, no mislite li da je potrebno ponoviti još koji put slobodno. Svi sastojci su prirodni i ne mogu vam naškoditi, samo koristiti.

Prirodne maske za kosu – Tretman protiv ispadanja kose

Dodate li u šampon koji koristite nekoliko kapi eteričnih ulja lavande ili jasmina, ojačat ćete korijen kose i smanjiti njeno ispadanje. Ovo nije prirodna maska za kosu, nego prirodni tretman koji bi vam trebao postati rutina.

Prirodna maska za njegu isušene kose

Zagrijte 4 žlice maslinovog ulja u mikrovalnoj pećnici na 20 sekundi i pomiješajte s 2 žlice meda. Pustite da se ohladi na mlaku temperaturu i nanesite na kosu. Stavite preko kapu za tuširanje i držite masku oko 20 minuta. Isperite i šamponirajte kosu na uobičajeni način. Ova maska za kosu od prirodnih sastojaka vratit će vlažnost i kosi dati svilenkasti sjaj.

Prirodna maska protiv masne kose

Ako vam se kosa previše masti dobro će vam doći ova maska. Pomiješajte 4 žlice jogurta, jednu žlicu sode bikarbone i 1 žlicu limunovog soka. Kašastu smjesu nanesite masirajući na korijen kose. Nakon 30 minuta isperite i operite kosu šamponom na uobičajen način. Ova prirodna kosa vratit će volumen u korjenu kose, te pomoći regulaciji lučenja masnoća i sebuma u korjenu kose.

Prirodna maska za dubinsko uklanjane proizvoda za stiliziranje

2 žlice sode bikarbone pomiješajte u 0,75 l vode, te koristite za zadnje ispiranje kose nakon šamponiranja, regeneratora i standardnog ispiranja. Ovaj prirodni regenerator trebao bi dubinski oprati ovašu kosu i ukloniti sredstva za njegu koja se konstantno nakupljaju na kosi. Kosa će biti lapršavija i nmježnija na dodir nakon ovog tretmana.

Prirodna maska za volumen kose

Pola čaše piva nanesite na čistu, svježe opranu, mokru kosu. Neka stoji 15 minuta, a zatim isperite samo vodom. Osušite kosu i stilizirajte na uobičaje način. Pivo kosi vraća volumen, te čini da se vlasi kose doimaju deblje i punije. Ovo je prirodna maska koju je sasvim jednostavno koristiti, a učinci se postižu već nakon prvog korištenja.

Prirodna maska za sjaj kose

Pomiješajte 3 žlice maslinovog ulja i 1 avokado. Kada je pretvoreno u kašastu smjesu zagrijte malo na blagu temperaturu. Nanesite na kosu i masku držite 30 minuta. Isperite na uobičajeni način. Maslinovo u lje i avokado u kombinaciji vraćaju kosi prirodni sjaj i čine je privlačnom na prvi pogled.

Prirodna maska za sjaj svijetle kose

Imate li svijetlu kosu sjaj ćete vratiti dodate li u šampon eterično ulje ružmarina ili je isperete čajem od ružmarina. (Eterična ulja uvijek upotrebljavajte u količini od maksimalno 24 kapi na 1dl ostatka sastojaka). Ovaj prirodni tretman učinit će vašu svijetlu kosu sjsjnom i blistavom.

Prirodna maska za sjaj smeđe kose

Smeđa kosa zahtijeva drugačiji tretman. Njoj ćete sjaj vratiti maskom pripremljenom od dva bjelanjka i šalice jake crne kave. Umutite smjesu dobro i nanesite na cijelu dužinu kose. Ostavite 10 minuta do pola sata. Nakon toga isperite kosu šamponom. Kava će vratiti prirodnu smeđu nijansu vašoj kosi, te će ona izgledati bogatije i svježije.

Prirodna maska za crvenokose

Ako je vaša kosa crvenkasta sjaj ćete postići maskom od jagoda. 5-6 jagoda zgnječite i pomiješajte s 2 dl soka od jabuke. Ostavite na kosi također 10 – 30 minuta, te operite neutralnim šamponom. Imate li kestenjastu kosu umjesto soka od jabuke upotrijebite od borovnice ili crne ribizle.

Prirodna maska za jačanje vlasišta

Vlasište možete ojačati ovom maskom: žumanjak, pola male žlice ruma i 2 žlice maslinovog ulja pomiješajte i utrljajte u kosu. Ostavite preko noći, a ujutro isperite kamilicom. Ova prirodna maska za kosu posebno je korista kod osoba kojima je zdravlje vlasišta već narušeno i imaju problema s pretjeranim ispadanjem kose.

Prirodna maska za posvjetljivanje kose

Prirodnim putem kosu možete i posvijetliti nanesete li jači čaj od kamilice ili sok od svježe iscijeđenog limuna. Učinak će biti još bolji izađete li na sunce i pustite da vam se kosa lagano suši. Kada je potpuno suha isperite vodom. Kombinacija sunca, kamilice i limuna najpopularnija je metoda za prirodno izbjeljivanje kose.

Prirodna maska za kosu od meda i mlijeka

Trebate pomiješati jednu žlicu meda u jednu šalicu mlijeka, te umasirati u kosu od korijena do vrhova. Ostaviti na kosi 15 minuta, a zatim isprati mlakom vodom. Zatim oprati kosu šamponom na uobičajeni način.

Prirodna maska za kosu od banana i bademovog ulja

Banane i bademovo ulje odlična su njega za kosu. Zgnječite jednu bananu i dodajte malo bademovog ulja. Sve dobro izmiješajte i nanesite na kosu. Neka maska stoji 25 minuta. Isperite i operite šamponom na uobičajeni način.

Prirodna maska za kosu od ruma i i crnog čaja

Ovo se može činiti kao neobična kombinacija jer je poznato da alkohol isušuje kožu, ali u ovoj kombinaciji njegovat će vašu kosu. Uzmite žlicu ruma i žlicu nezaslađenog crnog čaja. Nanesite direktno na vrhove. Ostavite da djeluje sat vremena, a možete i mnogo duže, a zatim isperite.

Kako biste održali zdravlje kose bitno se pravilno hraniti. Vjerojatno niste znali da je za zdravu kosu potrebno jesti što više hrane u kojoj ima dosta silicija (to su npr. zobene pahuljice, proso i sl.) Osim toga bitno se čuvati prejakog sunca. Stoga prije izlaganja suncu, nabavite šiltericu, kapu, šešir, a sigurno nećete pogriješiti sa maramama veselih i zanimljivih uzoraka.

Veazno:

Najbolje maske za kosu za svaki tip kose – Ljepota COVER magazin

Najbolje maske za suhu i oštećenu kosu – Ljepota COVER magazin

Kosa – 30 najboljih savjeta kako imati lijepu i zdravu kosu – COVER magazin.com