29. ožujka 2024.

Ljepota COVER magazin

Odlične ideje za ljepotu i njegovan izgled

Razlika između BB, CC i DD krema

Kreme abecednih naziva BB, CC i DD postale su standardna ponuda na policama svih drogerija...

Razlika između BB, CC i DD krema

Kreme abecednih naziva BB, CC i DD postale su standardna ponuda na policama svih drogerija. Baš kad nam je postalo jasno što su to BB kreme, njima su se pridružile CC i DD kreme, te unijele ponovnu zbunjenost u odabir.

Za početak ćemo krenuti od krema u boji iz kojih ove kreme vuku korijenje.

Kreme u boji

Kreme u boji su točno ono što im naziv kaže – kreme s dodatkom boje. To su hidratantne kreme koje neće prekriti nedostatke, ali će ujednačiti boju ukoliko imate dobar ten. One ne služe za korekciju nedostataka, nego tek da bi vratile ujednačenu nijansu i blistavost koži.

BB kreme

BB kreme stigle su kod nas iz Azije gdje se upotrebljavaju već dugo vremena. One nude prekrivanje i korekciju tena uz mnoge druge prednosti poput hidratacije, izbjeljivanja pjega, visokim zaštitnim faktorom. Njihova mana je što su obično svjetlije i teško je pronaći pravu nijansu, a prednost je što na licu djeluju prirodnije od pudera. Uz to adekvatno će vas zaštiti od sunca i istovremeno dok prekrivaju nedostatke one će djelovati i na njihovo izlječenje. Više o BB kremama.

 

CC kreme

CC kreme vuku naziv iz “color correcting” i njihova namjena je u pravilu korekcija boje na licu. Obično ih koriste žene koje imaju problema s pjegicama, crvenilom i žućkastoj umornoj koži vraćaju blistavost. One su puno lakše teksture od BB kreme. Mnogi ih smatraju naprednijom verzijom BB krema zbog svoje lagane teksture, međutim, one neće ponuditi pozadinsko rješavanje problema kao što to rade BB kreme.

DD kreme

DD kreme su najnoviji proizvod. Naziv je nastao iz “dynamic do-all” ili u prijevodu “dinamično odrađuju sav posao”. Neke kreme ističu drugo porijeklo naziva “daily defense – svakodnevna obrana”. U svakom slučaju to je hibrid između BB i CC krema. Obećavaju zaštitu, pozadinsku korekciju nezdrave kože, dok istovremeno vraćaju blistavost i ujednačavaju boju na prirodniji način od BB krema. Naravno puno je proizvoda na tržištu koji obećavaju sve i svašta, pa će biti težak zadatak pronaći DD kremu koja zaista pruža sve ono što vam treba, ali vrijedi pokušati.

Više o BB kremama pročitajte:

Što su BB kreme i da li su pravi izbor za vas?

Izbor BB kreme za različite tipove kože