23. travnja 2024.

Ljepota COVER magazin

Odlične ideje za ljepotu i njegovan izgled

Kako nanijeti highlighter na oči?

Možda u svome ritualu šminkanja zaboravljate na završni dio, nanošenje highlightera (blistavog ili svjetlucavog neutralnog sjenila)...

Kako nanijeti highlighter na oči?

Možda u svome ritualu šminkanja zaboravljate na završni dio, nanošenje highlightera (blistavog ili svjetlucavog neutralnog sjenila).

Highlighteri reflektiraju svjetlo i nanose se tako da naglašavaju određene dijelove lica koje želite istaknuti. Ali da bi oni isticali ljepotu, a ne nepoželjne dijelove kože,  trebate ih nanijeti pravilno. Nanose se preko korektora, tuša, olovke i sjenila, kao završni sloj.

– Široko razmaknute oči – highlighter nanesite na sredinu gornjih očnih kapaka.

– Blizu smještene oči – highlighterom nacrtaje tanku liniju uz rub gornjih trepavica, a zatim je razvucite prema kapcima, kao kod smokey šminkanja.

– Mali kapci – highlighter nanesite na cijeli kapak kako bi privukao svjetlost iz svih kutova.

– Ravni kapci – Kako biste kreirali iluziju dimenzije nanesite highlighter od sredine prema obrvi. Ili možete highlighter nanijeti na unutarnju trećinu oka.

S highlighterom možete eksperimentirati, nanoseći ga uz rub donjih i gornjih kapaka, u raznim kombinacijama sve dok ne pronađete onu koja će vam najbolje pristajati.

Ako vaš highlighter također sadrži blistave čestice (glitter) savršen je za večernji izlazak i kasnonoćne zabave. Dok su s druge strane shimmeri (highlighteri sa blistavim sjajem, ali čije su čestice manje uočljive od onih na glitteru) prikladni i za dan, zbog toga je bolje njih birati ukoliko highlighter želite nanositi svakodnevno.