Top tajne brzog mršavljenja

Top tajne brzog mršavljenja

Sljedećih nekoliko savjeta može vam pomoći izgubiti na težini bez strogih dijeta ili izbjegavanja omiljene hrane. Tajne ispod energizirat će vaše tijelo, ubrzati metabolizam, te ćete se osjećati dinamično zbog zdravih sastojaka poput voća i povrća ili mliječnih proizvoda.

– Uzmite M&Ms bombonice – Kada poželite nešto slatko uzmite 10 bombonica. Tako ćete unijeti samo 30 kalorija, a zadovoljiti potrebu za slatkim.

– Pijte crnu kavu – To vam se može učiniti kao poprilično dramatična promjena, ali kava ubrzava metabolizam i čini ga bržim sljedeća 2 sata. Naravno od toga nikakve koristi ako dodate šećer, šlag ili mlijeko. Stoga se opredijelite za čistu crnu kavu.

– Jedite cjelovite žitarice – Njihova prednost je što im treba više kalorija da bi se preradile u organizmu nego što daju kalorija. Odličan su izbor za međuobroke, ali i kruh od cjelovitih žitarica je odličan izbor uz svaki obrok.

– Jedite krumpir – Krumpir je jedna od namirnica koju gotovo možete jesti koliko želite bez da se debljate. Naravno preduvjet je da se radi o pečenom ili kuhanom krumpiru bez dodataka ulja ili drugih masnoća. Krumpir također ostavlja duži osjećaj sitosti od ostale hrane pa ćete manje biti gladni.

– Uključite blender – Neke su demonstracije pokazale da blendiranje hrane vizualno povećava veličinu porcije, pa će se servirati s mnogo zraka u njoj. Imat ćete osjećaj da jedete veće količine te tako zavarati želudac.

– Voće i povrće neka budu temelj prehrane – Kada razmišljate o ručku, razmišljajte tako da na prilog od povrća gledate kao na glavno jelo, a meso kao prilog. Uvijek trebate jesti više povrća nego mesa.

– Promijenite stav – Ne radi se o dijetama nego vašem životu. Dijetna industrija želi da mislimo kako možemo izgubiti na težini vrlo brzo i nakon toga se vratiti na staro. Međutim jedini način da održite željenu težinu je da vam briga o vašem tijelu, onome što jedete i koliko ste aktivni postane sastavni dio života, a ne povremena aktivnost.

– U napitcima se krije velika količina kalorija – Opredijelite se za svježe pripremljene nezaslađene čajeve umjesto sokova.

Vezano – Kalorije

Što je kalorija i kako brojati kalorije?

Vezano: Dijete za mršavljenje

30 vrsta dijeta za mršavljenje s planovima dijeta

Vezano – mršavljenje

40 najboljih savjeta za mršavljenje

Ostavite komentar

*