Top tajne brzog mršavljenja

Top tajne brzog mršavljenja

Top tajne brzog mršavljenja

Sljedećih nekoliko savjeta može vam pomoći izgubiti na težini bez strogih dijeta ili izbjegavanja omiljene hrane. Tajne ispod energizirat će vaše tijelo, ubrzati metabolizam, te ćete se osjećati dinamično zbog zdravih sastojaka poput voća i povrća ili mliječnih proizvoda.

– Uzmite M&Ms bombonice – Kada poželite nešto slatko uzmite 10 bombonica. Tako ćete unijeti samo 30 kalorija, a zadovoljiti potrebu za slatkim.

– Pijte crnu kavu – To vam se može učiniti kao poprilično dramatična promjena, ali kava ubrzava metabolizam i čini ga bržim sljedeća 2 sata. Naravno od toga nikakve koristi ako dodate šećer, šlag ili mlijeko. Stoga se opredijelite za čistu crnu kavu.

– Jedite cjelovite žitarice – Njihova prednost je što im treba više kalorija da bi se preradile u organizmu nego što daju kalorija. Odličan su izbor za međuobroke, ali i kruh od cjelovitih žitarica je odličan izbor uz svaki obrok.

– Jedite krumpir – Krumpir je jedna od namirnica koju gotovo možete jesti koliko želite bez da se debljate. Naravno preduvjet je da se radi o pečenom ili kuhanom krumpiru bez dodataka ulja ili drugih masnoća. Krumpir također ostavlja duži osjećaj sitosti od ostale hrane pa ćete manje biti gladni.

– Uključite blender – Neke su demonstracije pokazale da blendiranje hrane vizualno povećava veličinu porcije, pa će se servirati s mnogo zraka u njoj. Imat ćete osjećaj da jedete veće količine te tako zavarati želudac.

– Voće i povrće neka budu temelj prehrane – Kada razmišljate o ručku, razmišljajte tako da na prilog od povrća gledate kao na glavno jelo, a meso kao prilog. Uvijek trebate jesti više povrća nego mesa.

– Promijenite stav – Ne radi se o dijetama nego vašem životu. Dijetna industrija želi da mislimo kako možemo izgubiti na težini vrlo brzo i nakon toga se vratiti na staro. Međutim jedini način da održite željenu težinu je da vam briga o vašem tijelu, onome što jedete i koliko ste aktivni postane sastavni dio života, a ne povremena aktivnost.

– U napitcima se krije velika količina kalorija – Opredijelite se za svježe pripremljene nezaslađene čajeve umjesto sokova.

Kako biste procijenili da li vam je potrebna dijeta odnosno mršavljenje možete izračunati svoj indeks mase te ustanoviti koji je vaš, kao i da li biste i koliko trebali smršaviti. Više o indeksu tjelesne mase kao i izračun i vizualni prikaz možete pronaći ovdje: Indeks tjelesne mase – ITM KALKULATOR i vizualni prikaz pretilosti

Uz indeks tjelesne mase može se lakše utvrditi poželjna težina za visinu, a potom odrediti koji bi najjednostavniji način kako doći do željene težine.

Jednostavni savjeti i promjene poput onih iznad mogu napraviti razliku, posebno kada se radi o manjim promjenama u tjelesnoj masi, odnosno kada se ne treba izgubiti dosta kilograma, kao i kada se želi održati tjelesna masa.

Neće svakoj osobi odgovarati isti način mršavljenja, te je bitno pronaći onaj koji nekom odgovara. U osnovi se možete odlučiti za

Dijete za mršavljenje s točno definiranim planom prehrane će više odgovarati osobama koje žele plan i njega se držati, bez da previše razmišljaju o tome koliko su hrane unijeli.

Za one koji bi ipak preferirali da mogu jesti što žele, ali žele smršaviti jedna od opcija može biti intervalni post, dijeta za mršavljenje koja definira vrijeme kada se jede, a ne što se jede. Više o intervalnom postu: Intervalni post – 3 načina kako provoditi intervalni post (interval dijeta) – COVER magazin.com

Dok će neke dijete preferirati voće i povrće, neke će preferirati ugljikohidrate. S obzirom na veliki broj dijeta za mršavljenje, bilo bi dobro odvojiti malo vremena, proučiti što koja dijeta sa sobom nosi, te koja bi vama najbolje odgovarala. bez obzira što se neka dijeta kod jedne osobe pokazala uspješnom, ne znači da će i kod druge. Dijeta će biti uspješna ukoliko vama bude jednostavna i da se što lakše uklopi u stil života.

S druge strane brojanje kalorija zahtjeva cijeli dan vođenje računa o tome što se jede. No, istovremeno, pomaže osvijestiti unos kalorija, koliko dnevno hrane unosimo, te može biti dobra osnova i za prehranu nakon mršavljenja. Brojanje kalorija može biti zanimljivo osobama koje se žele više angažirati, pri tome imati raznovrsnu prehranu i mršaviti.

Jedan od načina za održavanje tjelesne mase, kao i za mršavljenje može biti i uvođenje zdrave prehrane. Zdrava prehrana, odnosno pridržavanje pravila zdrave prehrane može biti osnova za dugoročno mršavljenje odnosno za održavanje tjelesne težine. Više o zdravoj prehrani: ZDRAVA PREHRANA – COVER magazin.com Prednost zdrave prehrane je i raznovrstan unos namirnica koji doprinosi i boljem stanju organizma, a ne samo mršavljenju.

Vezano – Kalorije

Vezano: Dijete za mršavljenje

Vezano – mršavljenje


Komentari

Odgovori

*