Najvažnija pravila dobrog izgleda

Najvažnija pravila dobrog izgleda

1. Prehrana – Iz jelovnika izbacite svu hranu koja truje organizam (brzu hranu, grickalice i sl.…) a dodajte što više voća i povrća.

2. Zdravlje – Ne zanemarujte sitne zdravstvene poteškoće. Koliko god vam se u tom trenutku činile beznačajne, mogu zapravo i otkrivati neku veću bolest. Kako biste to spriječili najbolje je javiti se svom liječniku.

3. Fizička aktivnost – Vježbanje, trčanje, role, bicikl i sl. neka vam ispune slobodno vrijeme. Zaboravite na sjedenje pred televizorom ili kompjuterom, dovoljno vremena provodite sjedeći na poslu. Izađite na svjež zrak.

4. Pravilno držanje – Pravilno držanje upotpunjuje vaš izgled, izgledate bolje, a svakako i zdravije. Svakodnevno radite vježbe za one dijelove tijela koji su najugroženiji.

5. Dišite pravilno – Udišite duboko i izdišite lagano. Iskoristite maksimalni kapacitet svojih pluća jer jedino tako svoje tijelo dovoljno opskrbljujete kisikom.

6. Stres i nervoza – Pokušajte se što manje nervirati i uzrujavati, a posebno oko stvari na koje ionako ne možete utjecati.

7. Tekućina – Pijte puno tekućine. 2 litre dnevno će pročistiti vaš organizam od štetnih stvari i smanjiti glavobolje.

1 komentar

Ostavite komentar

*