29. ožujka 2024.

Ljepota COVER magazin

Odlične ideje za ljepotu i njegovan izgled

Izbrišite 10 godina s lica

Kada primijetite bore oko očiju trebali biste izbjegavati hladne i sjajne boje sjenila. Svjetlucanje naglašava bore i tanku kožu, te naglašava linije oko očiju umjesto da ih prekriva...

Izbrišite 10 godina s lica

-1 – Kada primijetite bore oko očiju trebali biste izbjegavati hladne i sjajne boje sjenila. Svjetlucanje naglašava bore i tanku kožu, te naglašava linije oko očiju umjesto da ih prekriva.

Koristite svilene i matirane sjene koje će zagladiti vašu kožu i kamuflirati bore. Izaberite boju šampanjca ili breskve kako biste posvijetlili područje oka. To će kreirati dojam mladosti i svježine. Ako želite naglasiti dubinu oka koristite sivkasto smeđu nijansu.

-2- Usne se s godinama isušuju i postaju sve tanje. Za usne vrijedi obrnuto pravilo od očiju. Tamna olovka za usne ili ruž, te mat boje istaknut će bore oko usana pa ih izbjegavajte. Iako ruž dulje izdrži na usnama od sjajila, ono čini vaše usne punijima. Ako već ne možete bez ruža dobro bi bilo nanijeti ruž pa preko njega sjajilo. Nemojte više koristiti jeftine ruževe koji se uvlače u bore. Kada uđete u određene godine na sjajilima za usne ne biste trebali štedjeti.

-3- Ne smijete si dopustiti da pretjerate s bilo čim na licu, posebno ne s crvenim ružem, ružičastim rumenilom, tušem ili olovkom za oči. Naravno boje su nužne kod šminkanja, ali ih birajte pametno.

-4- Doći ćete u napast da na licu prekrivate tamne podočnjake ili mrlje jačim korektorom ili puderom, međutim on se može uvući u bore pa će one zbog toga izgledati dublje i postati izraženije. Ipak, ukoliko ih ne prekrijete izgledat ćete umorno.

Rješenje se krije u hidrataciji. Prije make-upa dobro hidratizirajte lice kvalitetnom kremom. Idealna šminka ne bi trebala potpuno prekriti vašu kožu, nego samo prekriti nedostatke, što znači da prirodna boja uvijek mora provirivati ispod pudera. Nemojte ove proizvode nanositi prstima nego kvalitetnim četkama. Četkice i spužvice će pomoći da ne nanesete previše proizvoda. Za podočnjake izbjegavajte žute tonove korektora jer će vam koža pod njima dobiti sivkasti i zeleni sjaj.

-5- Zaboravite na crne tuševe i tekuće olovke za oči, jer ćete njihovim korištenjem dobiti umoran izgled. Razmislite o prebacivanju na smeđu i tamno smeđu nijansu. Umjesto tekućih koristite pudraste tuševe za oči ili one u prahu. Nanesite ga uz sami rub trepavica.

-6- Popunite obrve i neka budu točno definirane. Na taj način možete postići iluziju jer će pogled biti usmjeren prema gore, umjesto dolje. Izaberite boju u puderu, identičnu boji vaših obrva i nanesite malenom četkom. Naravno, nemojte ih previše „nacrtati“. Slijedite prirodnu liniju i usredotočite se na popunjavanje eventualnih praznina, a ne definiranje novog izgleda.

-8- Ne zaboravite uviti trepavice. Dobit ćete manje spušten i manje umoran pogled.