26. travnja 2024.

Ljepota COVER magazin

Odlične ideje za ljepotu i njegovan izgled

Istaknite oči tušem

Tuš za oči ne mora biti samo za profesionalce. I vi se možete našminkati s njim da izgledate lijepo i uredno, samo slijedite savjete ispod...

Istaknite oči tušem

Tuš za oči ne mora biti samo za profesionalce. I vi se možete našminkati s njim da izgledate lijepo i uredno, samo slijedite savjete ispod:

1. Odaberite pravi tuš.  Za dan koristite tuševe koji su u obliku olovke za oči jer je s njima lakše nanošenje i manja mogućnost pogreške. Nemojte se ustručavati osim crnog koristiti i tuševe u boji (ali svakako u tamnim nijansama), jer tako ćete postići malo drugačiji izgled i naglasiti oči, posebno ukoliko dobro kombinirate uz majicu, šal i slično. Najbolji tuševi za oči su oni koji na vašim kapcima dugo traju, imaju intenzivnu boju i ne preslikavaju se.

2. Nanesite tuš pravilno. Mnoge žene se pitaju kako nanijeti tuš za oči da bi dobile željeni rezultat.  Na obraze lagano naslonite ruku, te prstima zategnite očne kapke kako bi linija koju povlačite bila što ravnija. Pred vanjskim dijelom kapka malo podebljajte liniju kako biste dodatno naglasili oči, ili je izdužite prema vani ako želite zavodljiviji dojam.

3. Zacrnite unutarnje rubove tako da uz sam rub oka povučete lagane linije. Na taj način dodatno ćete naglasiti boju očiju.

4. Za večernji izlazak koristite tekuće tuševe budući da oni imaju jaču boju, no, budite i oprezniji prilikom nanošenja. Proces je isti, samo pripazite da linija koju povlačite stvarno bude ravna.

5. Ukoliko napravite pogrešku ne morate ispočetka, pripremite štapiće za uši i oprezno popravite pogrešku.