Popularni proizvodi za masnu kožu

Popularni proizvodi za masnu kožu

Masna koža je koža koja povećano luči sebum. Lako je prepoznati po sjaju  koji je posebno istaknut na T-zoni (čelo, nos, brada,). Pore su jako proširene, a u većini slučajeva začepljene.
Onima koji imaju masnu kožu sigurno ne nedostaje izbora prozvoda za masnu kožu, vjerojatno ih imaju i viška, problem je pronaći proizvode koji djeluju. Upravo zbog toga donosimo popis proizvoda za masnu kožu kojima je većina žena zadovoljna:

–    Puder: Maybelline New York Shine Free Oil Control Loose Powder

Maybelline New York Shine Free Oil Control Loose Powder

–    Puder: Neutrogena Healthy Skin Blends Translucent Oil Control Powder

Neutrogena Healthy Skin Blends Translucent Oil Control Powder

–    Maramice za upijanje masnoće: Clean & Clear Oil Absorbing Sheets

Clean & Clear Oil Absorbing Sheets

–    Puder: MAC Blot Powder Pressed

MAC Blot Powder Pressed

–    Dnevna krema: The Body Shop Seaweed Mattifying Day Cream

The Body Shop Seaweed Mattifying Day Cream

Vezano – Kako odabrati puder za masnu kožu

Najbolji drogerijski puderi za masnu kožu

 

Kako njegovati masnu kožu

Masna koža vrlo je zahtjevna pa je potrebno čistiti nekoliko puta dnevno, ali nemojte koristiti gruba sredstva. Dobro je koristiti kremna sredstva sa zrncima koji istovremeno djeluju i kao piling.

Kod ovog tipa kože piling je neophodan jer uklanja mrtve stanice kože i višak masnoće, te na taj način sprječava nastanak mitesera i bubuljica.

Ako je koža zdrava tada je dovoljno koristiti hidratantne kreme, a ukoliko je nečista s nepravilnostima trebalo bi koristiti posebne kreme namijenjene liječenju nečistoća i mitesera.  Trebalo bi isprobati i antibakterijske kreme i kreme koje smanjuju lučenje sebuma kako bi se detektirao problem.

Ako imate masnu kožu i u tridesetim ne zaboravite na kreme oko očiju, bez obzira što vam koža još uvijek ne gubi na vlažnosti i elastičnosti.

 


Komentari

Odgovori

*