19. travnja 2024.

Ljepota COVER magazin

Odlične ideje za ljepotu i njegovan izgled

Najbolje maskare za osjetljive oči

Za mnoge sa osjetljivim očima, ali i za većinu drugih žena ljeti, maskare za osjetljive oči su dobar izbor...

Najbolje maskare za osjetljive oči

Za mnoge sa osjetljivim očima, ali i za većinu drugih žena ljeti, maskare za osjetljive oči su dobar izbor. Također, često ženama s lećama bolji je izbor maskara za osjetljive oči, kao i ženama koje imaju neke alergije.

Maskara je sastavni dio šminkanja, a često je maskara u uporabi i kod žena koje nemaju kompletan make up. Njeno korištenje je u osnovi jednostavno, osim ako imate osjetljive oči. Tada već nakon nanošenja ili nešto kasnije može se pojaviti peckanje, iritacije, crvenilo… Maskara na očima postaje neugodna i neudobna.

Iako će se razlikovati sastojci koji izazivaju reakcije, te kod svakog može biti prilično različit uzrok, najbolje je izbjegavati klasične iritanse te ne sadrže alergene.

Često sastojci koji se koriste u klasičnim maskarama sadrže sastojke koji mogu biti problematični za osjetljive oči, te bi bilo bolje tražiti one koje su namijenjene za osjetljive oči.

Iako neke obične maskare neće stvarati probleme i reakcije, neke hoće. Teško je uvijek prepoznati koji sastojak izaziva reakciju te prema tome birati maskaru.

No, kod izbora maskare za osjetljive oči bitno je razlikovati prirodnu kozmetiku i onu namijenjenu osjetljivim očima. I prirodna kozmetika može izazivati određene reakcije, te i kod izbora prirodne kozmetike potrebno je tražiti onu za osjetljive oči.

Vodootporne maskare mogu biti bolji izbor za osjetljive oči jer smanjuju mogućnost topljenja i ulaska u oči sastojaka iz maskare.

Neke od najboljih maskare za osjetljive oči:

La Roche-Posay Toleriane Extension Mascara
Tarte Lights Camera Lashes 4-in-1 Mascara
Maybelline Full ‘N Soft Washable Mascara
Clinique High Impact Mascara
Neutrogena Healthy Volume Mascara
L’OREAL PARIS Age Perfect Lash Magnifying Mascara
Essence Lash Princess False Lash Effect Mascara

Izbor maskare za osobe koje nose leće. I u slučaju leća vrijede slična pravila kao i kod izbora maskare osoba s osjetljivim očima. Maskare bez alergena i sastojaka koji izazivaju iritacije su bolji izbor. Kod osoba s lećama izbor maskare koja je vodootporna može biti dodatna prednost jer je trajnost u ovom slučaju također bitna.

Neke od stavki na koje bi trebalo obratiti pažnju pri izboru maskare su:

  • vodootporne maskare
  • maskare za osjetljive oči
  • maskare koje su trajne
  • kvalitetne sastojke
  • maskare koje se brzo suše na trepavicama

Leće bi se trebale stavljati prije nanošenja maskare.

Neke od odličnim maskara za osobe koje nose leće:

  • L’oreal Paris Makeup Telescopic Carbon Black Mascara
  • Honest Beauty Extreme Length Mascara
  • Maybelline Full ‘n Soft Washable Mascara
  • Neutrogena Healthy Lengths Mascara
  • Burt’s Bees Nourishing Mascara
  • Wet N Wild Mega Length Mascara

Maskare mogu doprinijeti boljem izgledu te podignuti svaki stil šminkanja. no, bitno je da se ne razmazuju, da su trajne kao i da ne iritiraju oči. Maskare su uglavnom dio svakodnevnog šminkanja, a ne nešto što se koristi povremeno, te je bitno da ne izazivaju reakcije.

S obzirom da se u današnje vrijeme ponuda maskara prilično proširila, pokriveni su različiti segmenti, te je lakše pronaći i maskare za osjetljive oči. Iako ponekad potraga može potrajati, budući da bez obzira na tuđa iskustva, maskara i reakcija očiju je kod svakog drugačija, te ne postoji jedna maskara koja bi bila najbolji izbor za sve.

Osim toga sve veća ponuda maskara za osjetljive oči omogućava izbor i prema preferencijama tipa maskare i efekta koji se želi postići.

Kod svakog korištenja maskare, a posebno na osjetljivim očima, bitno je da se maskara prije spavanja temeljito odstrani kako ne bi ostatci djelovali i preko noći. Čak i kada se radi o maskarama za osjetljive oči, bitno je da se temeljito skine kompletna šminka prije spavanja.

Maskara naglašava oči, te može dodatno istaknuti i našminkane oči kao i one nenašminkane, kada se maskara koristi kao jedini element šminkanja očiju.