28. ožujka 2024.

Ljepota COVER magazin

Odlične ideje za ljepotu i njegovan izgled

Jesu li glasine o prevari uništile i izgled Carle Bruni?

Slovila je kao najljepša žena svijeta, a prije nego je postala prva dama Francuske, njen nevjerojatan izgled zarobio je srca Mick Jaggera i Eric Claptona. Ali, čini se kako godine i životni stil čine svoje, a da ne spominjemo glasine o prevari...

Slovila je kao najljepša žena svijeta, a prije nego je postala prva dama Francuske, njen nevjerojatan izgled zarobio je srca Mick Jaggera i Eric Claptona. Ali, čini se kako godine i životni stil čine svoje, a da ne spominjemo glasine o prevari.

Nedavne fotografije njenog lica otkrivaju kako nekad blistavo lice bivše manekenke izgleda umorno i ispijeno, te beživotno.

A tek su joj 42 godine, što je u zvjezdanim razmjerima vrlo mala brojka uzme li se u obzir da su njene vršnjakinje Jennifer Lopez  i Aniston.

OPERACIJE

Carla prije nekoliko dana
Carla prije nekoliko dana

Dr. Alex Karidis, londonski estetski kirurg kaže kako njen izgled sugerira ovisnost o botoksu i filerima: „Čelo je gotovo glatko, a kapci naginju prema vanjskoj okosnici. To je zbog toga što se botoks smrzava na sredini čela, ali još uvijek omogućava korištenje mišića koji služe za podizanje obrva, zbog čega obrve naginju prema gore. Carla je oduvijek imala bademaste oči, a sada se odaje dojam ukošenih.

Mala linija iznad usana vjerojatno je uzrokovana injekcijama punila.

Iako je Carla oduvijek imala naglašene obraze, čini se kao da su previše popunjeni jer izgledaju deformirani. Nažalost, kako starimo volumen našeg lica se smanjuje, a masnoća ispod kože tanji, osim ako nismo punašnije osobe, a Carla je vjerojatno popunjavanjem  željela odati mlađahniji dojam, što je uzrokovalo ovaj dramatičan učinak.

Usne se  obično stanjuju kako smo stariji, ali kod Carle su usne punije nego s dvadeset godina, pa je vjerojatno imala i plastičnu operaciju usana. Iako joj je nos jednak kao i u mladosti, asimetrične nosnice navode na pretpostavku da je imala operaciju nosa još kada je zakoračila u svijet manekenstva“.

KOŽA

Carla u Pennsylvaniji u rujnu tijekom summita G20
Carla u Pennsylvaniji u rujnu tijekom summita G20

Dr. DAV Panacer, medicinski direktor  skinmedics.co.uk

„Promjena Carline kože u posljednjih godinu dana je nevjerojatna, ako usporedimo njenu kožu s blistavom kakvu je imala tijekom konferencije G8, lako bismo mogli pretpostaviti da se radi o potpuno drugoj osobi. Izgleda kao da je proces starenja ubrzan što može biti uzrokovana čimbenicima poput pušenja, alkohola i stresa.  Sunčeva foto-oštećenja najčešći su uzrok preranog starenja, a budući da Carla ima dosta blijedu kožu vjerojatno je vrlo osjetljiva na UV zračenja.

Koža ispod očiju joj je tanka i naborana, što se događa kada kolagen i elastin u koži splašnjuju, a to se događa brže u području oko očiju. Ono što također ubrzava ovaj proces je ubrizgavanje punila u obraze i njihovo podizanje, jer to gura kožu prema očima i čini je naboranijom. Čini se kao da Carla koristi dosta make-upa da bi to pokrila, ali to zapravo može samo pogoršati situaciju pa pore i bore postaju još uočljivije jer se  s previše šminke mogu blokirali lojnice“.

PREHRANA

Carla 1995.
Carla 1995.

Sian Porter, nutricionist

„Ako je Carla imala tijekom mladosti loše prehrambene navike one se mogu na koži ispoljavati tek u 40-tim. Mnogi modeli žive na cigaretama, crnoj kavi i povremeno jogurtu, što šteti zdravlju. Ona je i pjevačica pa je vjerojatno mnoge noći provela u zadimljenim prostorima, što opet nije dobro za kožu.

Budući da je trenutno udata za jednog od svjetskih lidera glasine o prevari mogu uzrokovati dodatni stres, a stres može imati velike posljedice na fizičko starenje kože, posebno ako ga prati nedostatak sna i teka.

Po izgledu pretpostavljam da Carli nedostaje u prehrani omega-3 masnih kiselina, te nekih drugih supstanci koji uzrokuju isušenje kože.  Vrlo je važno da unosi dodatne količine vitamina C, te pije dovoljno vode kako bi zadržala vlažnost. Ako je pušač treba joj dvostruka doza kako bi dobila isti učinak. Žene često ograničavaju unos ugljikohidrata, što smanjuje vitamine B u prehrani, što također može utjecati na kvalitetu kože. Ako Carla pije alkohola, to se također odražava kroz dehidriranu kožu“.

ŠMINKA

Julia Bolino, vizažist

„Pravi je šok da Carla izgleda ovako. Vidi se da je našminkana, ali joj koža izgleda očajno, u vrlo lošem stanju.

Kako ima male oči mogla bi puno više učiniti šminkanjem, također čini se da ima vrlo male trepavice. Kako žene postaju starije, mogu se prorijediti i trepavice, ali Carla bi mogla koristiti polutrajne ekstenzije koje bi ih mogle popuniti.

Botoks je čini se već djelovao na njene oči pa mora učiniti sve da ih otvori. Pravilna šminka bi smanjila iscrpljeni izgled i bljedunjavost.  Usne bi trebala pojačati neutralnim nijansama kako bi izgledale punije“.