Stres i starenje

      Nema komentara na Stres i starenje

Oglas

Stres i starenje

ljepota - Stres i starenjeStarenje je nešto što mnogim ljudima stvara stres, a smanjenje stresa je nužno za očuvanje mladolikog izgleda. Dok svi stare, ne stare svi zahvalno i lijepo, a način na koji se nosite sa stresom ima veliku ulogu u tome kako ćete vi starjeti. Sa smanjenjem stresa povećavate šanse da odgodite i usporite proces starenja.

ljepota - Stres i starenjeStres dolazi u različitim formama. Postoji poslovni stres, stres u kući vezan uz kućanske poslove, stres koji uzrokuju djeca, ljubavni stres, stres u prometu, fizički stres… Postoji gotovo onoliko vrsta stresa koliko izvanjskih utjecaja na organizma.

ljepota - Stres i starenjeAko se sa stresom ne znamo pravilno nositi, tijelo postaje napeto i stres se očituje u negativnim obilježjima. To uključuje povišenje krvnog tlaka i otkucaja srca, također može izazvati glavobolje, probavne smetnje, ljutnju, agresiju i sl.

ljepota - Stres i starenjeSve ovo u kombinaciji s izvanjskim faktorima može vrlo brzo postarati osobu. Npr. napetost mišića u kombinaciji s glavoboljama tjera ljude da uzimaju lijekove koji samo pogoršavaju stvari kada je izgled u pitanju. Dalje, stres isušuje kožu, zbog stresa nam sijedi kosa, a tijelo preuranjeno slabi.

Kako se nositi sa stresom pročitajte ovdje:

Stres – kako se nositi s njim i minimalizirati ga [ SELFHELP ]

Odgovori

*