Najbolji korektori za lice – kako ih koristiti i postići savršen izgled

Korektor za lice

Najbolji korektori za lice – kako ih koristiti i postići savršen izgled

Donosimo popis najboljih korektora prema onome za što vam trebaju, da li za prekrivanje tamnih podočnjaka, za prekrivanje akni, pjega ili tetovaža… Također ispod su informacije kako najbolje koristiti korektor za lice:

Kako koristiti korektor?

U pravilu se korektor koristi nakon pudera, ukoliko koristite puder. Ako se prvi nanese korektor tada postoji mogućnost da se prilikom nanošenja pudera izbriše ili raznese korektor, te da više ne prekriva ciljano mjesto na koje smo ga nanijeli.

Korektor se može koristiti umjesto pudera, kada se ne želi nositi puder, nego samo prekriti sitne nepravilnosti korektorom. Tada je bitno dobro utapkati puder kako bi se spojio s tenom te kako ne bi bio primjetan.

Korektori se razlikuju po boji i teksturi. Dolaze u tekućem stanju, kremama, prahu ili stikovima, ali ispod ćemo navesti njihovo korištenje prema bojama.

Tekući korektori spadaju u najčešće korektore. Jednostavni su za korištenje, uglavnom već dolaze s aplikatorom, a mogu imati različite jačine prekrivanja. Tekući korektori mogu biti namijenjeni za različite potrebe a njihova je prednost i što se lakše nadograđuju pa pokrivnu moć možete prilagoditi svojim potrebama.

Korektor za tamne podočnjake

Dobar korektor za podočnjake ima u sebi žutu bazu. Žuta boja korektora neutralizira plavu boju podočnjaka. Korektori za podočnjake se posebno ističu jer za razliku od ostalih vrsta korektora oni često imaju i lagani efekt osvjetljivanja efekt ili reflektirajuće čestice kako bi ne samo prekrili podočnjake nego i djelovali osvjetljujući na to područje. Višak korektora utapkati prstima ili pokupiti maramicom kako se ne bi skupljao oko očiju i naglašavao bore.

Korektor za prekrivanje tetovaža

Pod pretpostavkom da se radi o plavoj tetovaži koristite žuti korektor. Također, izaberite onaj vodootporni i vrlo postojan, kako vam ne bi ostavljao tragove na odjeći. U ovom slučaju je bolje birati kompaktne i gušće korektore budući da treba jače prekrivanje.

Korektor za tamne staračke mrlje

Izaberite žuti korektor za korekciju staračkih mrlja.

Korektor za modrice

Žute modrice možete prekriti s korektorom rozkaste nijanse, a crvene modrice sa zelenim korektorom.

Najbolji korektor za akne, crvene mrlje, rosacea

Za ove probleme koristite zeleni korektor, ali pripazite da nanesete preko korektora dovoljno kvalitetan puder kako se zelena ne bi vidjela, a koji neće ukloniti zelenu boju s lica.

Najbolji korektor za akne je zelene boje kako bi neutralizirao crvenilo. Najbolji korektor za akne može biti problematično pronaći. Bilo bi odlično da korektor za akne djeluje istovremeno na isušivanje akni kao i na njihovo prekrivanje. Najčešće su to korektori koji sadrže salicilnu kiselinu. No, za isušivanje akni i rješavanje problema mogu se koristiti proizvodi preparativne kozmetike, dok će korektor za akne poslužiti njihovom prekrivanju i stvaranju dojma ujednačene kože.

Najbolji korektor za akne je lagan, ali i nekomedogen. Lagan znači da je dobro pigmentiran, ali istovremeno da nije težak jer bi takvi korektori mogli dodatni naglasiti problematična područja.

Korektor za umornu i sivu kožu

Ljubičasti korektor vratit će svježinu i mladoliki izgled kože.

Neki od najboljih korektora za tamne podočnjake:

Nars Radiant Creamy Concealer


Maybelline New York Instant Age Rewind Eraser Concealer


NYX Professional Makeup HD Photogenic Concealer


Bobbi Brown Intensive Skin Serum Concealer

Najbolji korektor za prekrivanje tetovaža:

Dermablend Full Coverage Foundation Makeup


MAKE UP FOR EVER Full Cover Concealer


e.l.f. Cosmetics Maximum Coverage, Oil-Free, Liquid Concealer

Najbolji korektor za tamne staračke mrlje:

Tarte Shape Tape Concealer


Clinique Beyond Perfecting Foundation + Concealer


L’Oreal Paris True Match Super-Blendale Concealer


NARS Soft Matte Complete Concealer


Revlon PhotoReady Candid Antioxidant Concealer

Najbolji korektor za akne:

Clinique Anti Blemish Solutions Clearing Concealer


Revlon PhotoReady Candid Antioxidant Concealer


Maybelline Fit Me Concealer

Kevyn Aucoin The Sensual Skin Enhancer


Physicians Formula Conceal RX Physicians Strength Concealer

Dobar izbor korektora za akne su i:

IT Cosmetics Bye Bye Breakout Concealer
Neutrogena SkinClearing Blemish Concealer
Fenty Beauty Pro Filt’r Concealer
Armani Beauty Power Fabric Concealer

Kako koristiti korektor za lice

Korektor doslovno znači nešto što ispravlja nedostatke na licu i tijelu. Korektori su oduvijek imali važnu ulogu u šminkanju, a posebno za pripremu lica za fotografiranje, film, TV nastup ili sl.

Oblik svoga lica ne možete promijeniti, ali možete eksperimentirati s bojom korektora kako biste istaknuli ono najljepše na svome licu, a prekrili nedostatke.

Na slici vidjet ćete osnovna pravila nanošenja korektora u bojama, naravno da nećete sve boje upotrijebiti istovremeno i tim intenzitetom, ali vam slika može poslužiti kao okvir unutar kojeg ćete otkriti kako korektorom naglasiti svoju ljepotu.

Vezano:

Odaberite pravu nijansu korektora za podočnjake 


Komentari

Odgovori

*