28. ožujka 2024.

Ljepota COVER magazin

Odlične ideje za ljepotu i njegovan izgled

Kako da puder na suhoj koži izgleda lijepo

Svatko tko ima problema sa suhom kožom zna koliko mora biti oprezan pri izboru proizvoda koje nanosi na lice.

Kako da puder na suhoj koži izgleda lijepo

Svatko tko ima problema sa suhom kožom zna koliko mora biti oprezan pri izboru proizvoda koje nanosi na lice. Pri odabiru pudera za suhu kožu nemojte škrtariti, radije uštedite na maskari, laku za nokte ili ružu za usne.

Bitno je pronaći puder koji vam odgovara, ali da ne začepljuje pore. Također, možete tražiti puder koji daje blistav i svjež izgled (puder koji ima dewey finish) jer će on reflektirati svjetlo te će vam lice djelovati svježije i mlađe.

Za suhu kožu svakako bolje odgovaraju tekući puderi. Potražite neki na bazi prirodnih sastojaka koji hidratiziraju kožu poput bademovog ulja, aloe vere, kokosovog ulja, ulja jojobe i slično.

Iako nešto skuplji za suhu kožu vrlo dobro su rangirani MAC puderi jer imaju hidratantnu formulu s mikro mineralima, Chanel i Laura Mercier također postižu dobar efekt zdravog sjaja, dobro pokrivaju, ali su lagani. Tu su i Revlon i Clinique.

Kako nanijeti puder na suhu kožu:
–    Radite redovno piling. Bitno je da redovno odstranite višak s lica kako bi ste lakše nanosili make up.

–    Prije šminkanja očistite lice a potom nanesite hidratantnu kremu.  Idealan izbor bi bila neka krema bogate formulacije ali bez mineralnih ulja.

–    Nanesite podlogu za suhu kožu od centra lica prema van. Zatim nanesite tekući puder prilagođen vašem tipu kože, odnosno za suhu kožu. Baza za šminkanje može biti i neka s finim svijetilim ili reflektirajućim česticama koje će dati lagani sjaj vašem licu.

–    Izbjegavajte puder u kamenu i prahu jer će dodatno naglasiti isušenost kože i vjerojatno vas postarati. Slično se može desiti i s puderima u kremi koji često jače prekrivaju te će stvoriti na suhoj koži masku.

Pročitajte i:

Najbolji tekući puderi za suhu kožu

Najbolji drogerijski puderi za suhu kožu

Najbolji drogerijski puderi za zrelu kožu – anti ageing puderi