Postaruje li vas vaša šminka?

 

Postaruje li vas vaša šminka?

Šminka vas može pomladiti, ali isto tako i postarati. Kako biste izbjegli suprotan efekt od željenog obratite pažnju na sljedeće:

– Ruž

Ukoliko želite izgledati mlađe nanosite svjetliji ruž dok ćete uz tamniji ruž ćete izgledati starije.

– Rumenilo

Za mlađi izgled koristite toplije, svjetlije nijanse rumenila i nanosite ga na gornji dio jagodica. Ukoliko želite izgledati starije koristite kontrastnije boje.

– Taman ten

Ukoliko želite izgledati mlađe budite oprezni sa tamnjenjem. Sa tamnjenjem do izražaja dolaze razne mrlje, fleke i nepravilnosti na koži, dok svjetliji ten ostavlja dojam svježine.

– Obrve

Guste obrve uvijek ostavljaju mlađi dojam od stanjenih. Stoga, olovku ili sjenilo u ruke i lagano popunite obrve.

– Kreme

Kako biste zaštitili svoju kožu koristite isključivo kreme sa visokim zaštitnim faktorom. Tako ćete smanjiti mogućnost pojave pigmentacijskih  mrlja a i vaš ten će izgledati bolje i zdravije. Ukoliko vam je vrat tamniji za razliku kupite nešto tamniji puder.

-Puder

Svako malo morate provjeriti svoj puder. Kako starite koža postaje manje elastična i više suha. Ne želite li izgledati starije nego što jeste koristite nježnije tekuće pudere s lakšom teksturom.

-Pretjerujete s konturiranjem

Konturiranje lica može popraviti sitne nedostatke, ali odaje dojam starijeg lica. Koža postaje s godinama sve tanja, a obrazi mršaviji, a konturiranje dodatno stanjuje lice, pa možete izgledati starije nego što jeste. Umjesto konturiranja odlučite se za isticanje iluminatorom. Iluminator lagano nanesite na T zonu, te dodatno od korijena nosa prema jagodicama.

-Učvršćujete šminku puderom u prahu ili kamenu

Taj se savjet koristio desetljećima i teško se odviknuti od te navike, ali sad  postoje sprejevi za učvršćivanje šminke koji će pomoći da vaša šminka traje dulje, a neće vam istaknuti bore.

-Koristite crnu olovku za donje kapke

Ovo je odlično funkcioniralo dok ste bili mlađi jer je vizualno povećavalo oči, međutim kako starite donji kapci jednako kao i gornji postaju spušteni, pa crna olovka ako je stavite na rub donjih kapaka može dodatno “povući” lice prema dolje. Radije koristite brončane ili neke metalik boje. Npr. metalik modru.

 


Komentari

Odgovori

*