28. ožujka 2024.

Ljepota COVER magazin

Odlične ideje za ljepotu i njegovan izgled

Kako do savršenih nogu za 2 tjedna

Mislite li da je moguće promijeniti oblik tijela u samo dva tjedna? Vjerojatno jest.

Kako do savršenih nogu za 2 tjedna

Mislite li da je moguće promijeniti oblik tijela u samo dva tjedna? Vjerojatno jest.

Kada se spominje preoblikovanje tijela, često nam na pamet pada Britney Spears, koja je svojedobno, u samo dva tjedna potpuno promijenila fizički izgled, te “mlohavo” tijelo, pretvorila u “zategnuto”. Kako joj je to uspjelo?!

Tjelovježba

Ako govorimo o konkretnom primjeru, Britney, ona se vratila tjelovježbi, a dodatno satovima plesa. Njena osobna trenerica kaže kako, da biste učvrstili noge trebate im pristupiti s dvije strane.

Kako biste poboljšali oblik, trebaju vam vježbe za učvršćivanje mišića poput iskoraka i čučnjeva, ali bez obzira koliko ih dnevno napravili oni vam ne mogu skinuti celulit i masne naslage, zbog toga ih je nužno kombinirati s aerobnim vježbama poput trčanja, kik boksa i sl. Naravno uz zdravu prehranu.

Dakle, trebate raditi:

–    vježbe za jačanje mišića nogu (čučnjevi ili iskoraci)

–    ali uz njih se baviti i nekom aerobnom aktivnošću. Težite minimumu od 30 do 45 minuta dnevno ukoliko želite brze rezultate, s tim da se jedan dan tjedno trebate odmarati, odnosno preskočiti tjelovježbu.

Prehrana

Nažalost, nemoguće je djelovati ciljano samo na jedan dio tijela na kojem biste htjeli izgubiti masnoće. Bez obzira cilj vam bio uobličiti noge ili trbuh, morate se zdravije hraniti. Smanjite unos rafinirane hrane, šećera, alkohola, kave, pušenje…

Vaše tijelo pohranjuje toksine u stanicama, a kada ste na dijeti polagano gubite masnoće, ali toksini ostaju. Pravilnom prehranom, vaše tijelo se neće osjećati kao da ga iscrpljujete, nego će se na zdrav način i smanjenim unosom kalorija potaknuti izmjena tvari. Ako promijenite stil prehrane rezultate ćete početi primjenjivati već nakon prvog tjedna.

Tretmani ljepote

Postoje mnogobrojni tretmani i masaže koje smanjuju celulit i masne naslage na području bedara i bokova. Ne morate potrošiti bogatstvo, ali možete sebe nagraditi masažom ili nekim drugim odgovarajućim tretmanom protiv celulita. Možete kupiti i neku kremu protiv celulita pa se svaku večer sami masirati.

Četkanje

Četkanje tijela možda zvuči dosadno, ali kažu kako je jedan od najboljih načina za skidanje celulita. Četkanje nogu stimulira cirkulaciju i limfnu drenažu, što vodi do detoksikacije i nestajanja celulita. Stoga, svako jutro prije tuša suhom i krutom četkom „masirajte“ tijelo čvrstim potezima od nožnih prstiju prema gore.

Odjeća

Kao što svaka djevojka zna, bez prave odjeće ni jedno tijelo ne izgleda lijepo. Birajte boje koje komplimentiraju vašem tijelu, odjeću koja je od kvalitetnih materijala i udobna. Neka ne bude prekratka i ne pokazuje previše, ali ni previše zatvorena. Za ekstra dojam obujte visoke potpetice, za dan s punom petom, za navečer stiletto.