20. travnja 2024.

Ljepota COVER magazin

Odlične ideje za ljepotu i njegovan izgled

Ponašanje u SPA centru

U SPA centru

Dakle, odlučili ste se nagraditi odlaskom u SPA centar, ali osim što ste oduševljeni pomalo ste i nervozni. Ako vam je to prvi odlazak u SPA centar vjerojatno niste sigurni kakvo se od vas ponašanje očekuje. Kako izvući maksimum od posjeta centru i pritom uživati?! Pridržavajte se slijedećih pravila i odlazak će biti nezaboravan:

Najvažnije pravilo – Dođite na vrijeme
Ovo je osnovno. Bolje je doći nešto ranije nego zakasniti. To nije samo pitanje pristojnosti, nego na taj način ćete maksimalno iskoristiti svoj tretman.

Razodjenuti se ili ne?
Uvriježeno pravilo u većini takvih centara je da bi ste trebali napraviti ono što je za vas ugodnije. Generalno govoreći, najvažnije je da vam budi izloženi oni dijelovi tijela kojem tretmanu pristupate. Slobodno se savjetujte s osobljem hoće li smetati kupaći kostim tretmanu ako biste radije ostali u njemu.

Opustite se – ali prihvatite kada je kraj
Cilj je potpuno se opustiti – zbog toga SPA postoji. Ali na nesreću morate znati da niste jedini klijent u centru, što znači da ne možete ostati cijeli dan u nekoj prostoriji ili cijeli dan koristiti istu uslugu nevažno koliko vam bilo ugodno.

SPA nije restoran
U SPA centar ne nosite sa sobom hranu ili napitke. Kako bi vama bilo da se opustite u ležaljki i primijetite na stomaku ostatke nečijeg pereca?!

Šutnja je zlato
Sa sobom u SPA ne nosite mobitele, pagere i ne razgovarajte glasno. Nikad ne zaboravite da je SPA svojevrsno javno mjesto, te da se trebate prema drugima odnositi s poštovanjem.

Ali malo razgovora je u redu
U redu je biti raspoložen za ugodni i tih razgovor. Ipak SPA nije knjižnica ili crkva. Morate dati svome terapeutu neke povratne informacije. Oni ne čitaju misli. Trebate im reći što vam se sviđa i što želite. Oni će cijeniti vašu iskrenost.

Uvijek budite čisti
Ne trebate se za SPA posebno uređivati, ići frizeru ili kozmetičaru. Ali osnove higijene morate napraviti. Prije odlaska u SPA uvijek se otuširajte.