19. travnja 2024.

Ljepota COVER magazin

Odlične ideje za ljepotu i njegovan izgled

Kako iskoristiti soju u borbi protiv starenja

Soja je odlično sredstvo u borbi protiv starenja zahvaljujući svojim terapeutskim...

Kako iskoristiti soju u borbi protiv starenja

Soja - starenje kožeSoja je odlično sredstvo u borbi protiv starenja zahvaljujući svojim terapeutskim i preventivnim sastojcima. Većina simptoma koji se povezuju sa starenjem odnose se na odumiranje stanica i smanjenje hormonalnih funkcija, te s problemima krvotoka. Soja pomaže kod svih ovih situacija.

Soja - starenje kožeSoja sadrži izoflavone koji pomažu smanjenju kolesterola u krvi, te na taj način olakšava protok krvi kroz tijelo. Soja je odličan izvor biljnog estrogena, hormona koji posebno ženama pomaže održati svoju ljepotu i ženstvenost. Nakon menopauze, izlučivanje estrogena opada, a žene počinju brže primjećivati znakove starenja. Soja nadoknađuje prirodno proizvedeni estrogen, što pomaže održati što dulje mladolikost.

Soja - starenje kožeSoja je odličan izvor proteina koji pomažu stanicama da zadrže svoju jakost i smanjuje njihovo odumiranje. Kada stanice manje odumiru, učinak starenja se manje osjeća i manje je vidljiv izvana.

Soja - starenje kožeMnoge kreme i kreme za područje oko očiju sadrže ekstrakte soje, te i na taj način možete iskoristiti prednosti soje korištenjem izvana. Proteini iz soje pomažu konsolidirati kolagen u vašoj koži što je čini čvršćeg izgleda i sprječava nastanak bora.