29. ožujka 2024.

Ljepota COVER magazin

Odlične ideje za ljepotu i njegovan izgled

Kreme protiv bora

Kreme protiv bora možete pronaći svuda oko sebe.

Kreme protiv bora

ljepota - Kreme protiv boraKreme protiv bora možete pronaći svuda oko sebe. Sve one obećavaju mlađi i ljepši izgled vašeg lica. Za mnoge se tvrdi kako će postići ogroman učinak u samo nekoliko tjedana. Ipak, jedno je sigurno, kreme protiv bora neće izbrisati bore koje je vrijeme ucrtalo na vaše lice, ali postoje mnogi odlični proizvodi koji mogu pomoći da izgledate mladoliko i svježije.

ljepota - Kreme protiv boraPrvi tip kreme protiv bora su tzv. fileri. Ove kreme se najčešće nude u malim tubama i primjenjuju se samo na određena područja na vašem licu. One popunjavaju bore, a rezultat je glatkija koža. Takve kreme su temelj za kasnije nanošenje kreme protiv bora ili podloge.

ljepota - Kreme protiv boraDrugi tip krema protiv bora tzv. plameri   rade na nešto znanstveniji način. Losioni koji se također nude u vrlo malim tubama doslovno izazivaju manju upalu na području gdje se losion nanosi. Upala će natjerati kožu da se napuni krvlju, čime će i bore postati popunjene, odnosno doslovno će nestati na kratki period. Za mnoge ove preparate proizvođači tvrde kako djeluju od nekoliko sati do nekoliko dana. Izbor skupljih proizvoda ne garantira i bolje rezultate, pa istražujte, a ako je moguće i testirajte proizvode prije kupovine.

ljepota - Kreme protiv boraKada birate kremu protiv bora tražite onu koja vama odgovara. Neki fileri mogu cijeli dan održati vašu kožu glatkom, ovisno o načinu na koji nanesete podlogu. Međutim za one koji ne nose šminku plameri će biti učinkovitiji jer ne trebate preko njih nanositi puder.  Ipak, plameri često mogu uzrokovati iritacije kože pa budite oprezni, ali uglavnom iritacija prolazi kroz nekoliko trenutaka nakon nanošenja. Iritacija može uzrokovati i crvenilo, ali ono bi trebalo brzo spasti.