24. travnja 2024.

Ljepota COVER magazin

Odlične ideje za ljepotu i njegovan izgled

Zeleni čaj za ljepotu

Konzumacija zelenog čaja može pomoći izbacivanju toksina iz tijela, ima protuupalna svojstva, te pozitivno djeluje na...

Zeleni čaj za ljepotu

Zeleni čaj za ljepotu

Konzumacija zelenog čaja može pomoći izbacivanju toksina iz tijela, ima protuupalna svojstva, te pozitivno djeluje na stanje kože. No, osim što se zeleni čaj može piti, koži može pomoći i vanjska primjena zelenog čaja. Vrećice od zelenog čaja, nakon što ste napravili čaj, se mogu lokalno staviti kao oblozi na koži, dok se zeleni čaj može koristiti kao tonik. Zeleni čaj sadrži antioksidanse i polifenole koji mogu pomoći koži i zaštiti je.

Za što se može koristiti zeleni čaj:
Zeleni čaj može pomoći kod akni. Primjena zelenog čaja može pomoći u smanjenju stvaranja sebuma i upala. Također, i konzumacija zelenog čaja pomaže kod tih problema.*
Zeleni čaj može pomoći kod oštećenja UV zrakama, odnosno može pomoći u zaštiti od UV zračenja.*
Zeleni čaj može pomoći u proizvodnji kolagena koji potom djeluje na manji nastanak bora.*
Zeleni čaj može pomoći u zaštiti okoločnog područja, djeluje na manji nastanak bora i hiperpigmentacije.*

Prirodni recepti od zelenog čaja:
– Skuhani zeleni čaj se može nanositi na lice blazinicom umjesto tonika.

– Zeleni čaj, pola šalice, se može pomiješati sa sokom od krastavca (2 žlice) i aloe verom (2 žlice) – dobro promiješati te nanijeti blazinicom na lice umjesto tonika.

– Zeleni čaj pomiješati s iscijeđenim limunovim sokom – 2 žlice tekućine napravljenog zelenog čaja pomiješati s pola žlice iscijeđenog limunovog soka dobro izmiješati i nanijeti na lice. Ostaviti da djeluje 15 minuta. Ova prirodna maska za lice dobra je u borbi protiv akni ali i protiv bora.

– Zeleni čaj pomiješati s jogurtom u jednakim omjerima, npr. 1 žlica jogurta i 1 žlica zelenog čaja. Nanijeti na lice i ostaviti 15 minuta, potom temeljito isprati.

Vezano:

Zeleni čaj – činjenice i mitovi – COVER magazin.com

Zeleni čaj – ljekovitost, nuspojave i koliko čaja piti

Kako pripremiti zeleni čaj – COVER magazin.com

Kako pripremiti zeleni čaj

 

Najbolji zeleni čaj

Zeleni čaj za kosu