29. ožujka 2024.

Ljepota COVER magazin

Odlične ideje za ljepotu i njegovan izgled

Odlična hrana za suhu kožu

Odlična hrana za suhu kožu

Odlična hrana za suhu kožu

Za njegu kože bitan je način prehrane kao i proizvodi koje nanosimo na kožu. Ukoliko imate suhu kožu potrebna vam je hrana koja će

Voda – prvo o čemu treba voditi računa ukoliko imate suhu kožu je voda. Dovoljna količina vode dnevno je jako bitna. Ako niste sigurni koliko vode unosite u organizam ujutro naspite vodu u bocu te potom cijeli dan pijte iz te boce odnosno iz boce sipajte vodu koju pijete. Možda mislite da unosite dovoljno vode, ali da to nije tako.

Orašasti plodovi – orašasti plodovi su bogati omega-3 i omega-6 masnim kiselinama, proteinima, vitaminima i mineralima koji su potrebni koži.

Maslinovo ulje – maslinovo ulje je odličan izvor zdravih masnoća, štiti kožu, ona brže zacjeljuje, ima protuupalna svojstva. Dovoljno razloga da ga uvrstite u prehranu. maslinovo ulje je odličan izbor i za nanošenje na kožu.

Krastavci – krastavci su odličan izbor za suhu kožu, bilo da ga konzumirate ili nanosite kao prirodnu masku za lice.

Avokado – avokado je namirnica koje je odličan izbor za suhu kožu, a možete ga konzumirati ili nanijeti kao prirodnu masku za lice.

Sjemenke lana – sjemenke lana imaju mnoge zdravstvene prednosti, bogate su vlaknima, omega-3 i omega-6 masnim kiselinama, proteinima…

Banana – banane su bogate vitaminima, mineralima, te pozitivno djeluju na regeneraciju stanica kože. Banane možete uvrstiti u prehranu, ali možete nanijeti na lice kao prirodnu masku za lice.

Vezano:

Prirodne maske za lice