25. veljače 2024.

Ljepota COVER magazin

Odlične ideje za ljepotu i njegovan izgled

Izravnajte svoju kosu kao profesionalac

Često vam se događa da se potrudite oko svoje kose i peglate je, no, vrlo brzo ona ponovno izgleda kao da ništa niste...

Izravnajte svoju kosu kao profesionalac

Često vam se događa da se potrudite oko svoje kose i peglate je, no, vrlo brzo ona ponovno izgleda kao da ništa niste napravili. Evo što trebate napraviti kako bi vaša kosa ostala što duže ravna.

Kupite odgovarajuću peglu – Na pegli ne biste trebali štedjeti, osim ako ne želite potpuno uništiti kosu. Potražite preporuke na internetu ili pitajte svoje prijatelje za savjet kako biste odabrali onu najboljeg omjera cijene i kvalitete.

Podesite temperaturu – Temperatura treba ovisiti o vašoj kosi, većinom je za tanku i oštećenu kosu 90 -150 stupnjeva C, za normalnu kosu 150-170 stupnjeva C i za kovrčavu kosu ili vrlo debele vlasi 170-200 C stupnjeva.

Pripremite svoju kosu za peglanje – Koristite šampone i regeneratore koji će zaštiti kosu. Osim toga redovno stavljajte maske koje će obnoviti vašu kosu te spriječiti isušivanje i pucanje vlasi.

Koristite proizvode za zaštitu od topline –  Ponuda na tržištu je zaista velika te možete ove proizvode izabrati prema tipu vaše kose.

Odvojite vremena – Podijelite kosu na nekoliko dijelova i svaki pramen posebno ispeglajte. Nemojte žuriti, malo više strpljenja se u ovom slučaju isplati. Ukoliko želite ostaviti malo više volumena nemojte peglati blizu korijena kose, započnite negdje u ravnini obrva.

Peglu čistite redovito (nakon svakog peglanja kose)

Nemojte peglati mokru kosu

Nemojte koristiti pokvarenu peglu za kosu

Peglu za kosu nemojte koristiti svakodnevno