17. travnja 2024.

Ljepota COVER magazin

Odlične ideje za ljepotu i njegovan izgled

Neka vaši nokti uvijek budu dotjerani

Bez obzira koje godišnje doba je u pitanju, nokti su uvijek u centru pažnje i sigurno već dobro znate koliko je neugodno skrivati neuređene nokte od drugih...

Neka vaši nokti uvijek budu dotjerani

Bez obzira koje godišnje doba je u pitanju, nokti su uvijek u centru pažnje i sigurno već dobro znate koliko je neugodno skrivati neuređene nokte od drugih. Upravo zbog toga zaslužuju malo više pažnje kako bi mogli ostaviti što bolji dojam. Slijedi nekoliko savjeta kako biste uz što manje truda postigli bolji učinak:

– Kako bi vaši nokti bili sjajni i lakši za oblikovanje redovito ih mažite maslinovim uljem. Mažite i zanoktice kako bi bile što mekše i urednije.

– Uzimajte dodatke B vitamina. Razna istraživanja su pokazala da dodaci biotina pomažu kod problema s noktima.

– Ukoliko su vaši nokti lomljivi i suhi, u svoju prehranu uvrstite namirnice bogate vitaminom A.

– Svaku večer prije spavanja na ruke i nokte nanesite bogatu hidratantnu kremu.

– Ukoliko vam se na noktima pojavljuju bijele pruge povećajte unos proteina u organizam, dok bijele mrlje uglavnom ukazuju na manjak cinka.

– Pijte puno vode i svježih voćnih sokova.

– Masaža ruku će potaknuti cirkulaciju i potaknuti rast vaših noktiju.

– Prorijedite odlaske na manikuru. Liječnici tvrde da česta izloženost kemikalijama može biti razlog zašto su vam nokti suhi i lomljivi. Ukoliko baš ne možete bez manikure onda barem kupite svoj alat za manikuru.

– Prilikom čišćenja i korištenja raznih sredstava za pranje koristite rukavice kad god je to moguće.

– Promijenite šampon. Kao što neki šamponi ne odgovaraju vašoj kosi tako oni mogu ne odgovarati vašim noktima. Ako su vam u posljednje vrijeme nokti suhi i lomljivi pokušajte promijeniti šampon.

– Nemojte gristi nokte.

– Zadnji savjet je da općenito redovito pratite stanje i promjene vaših noktiju budući da vam upravo oni mogu ukazati na neke od bolesti.