29. ožujka 2024.

Ljepota COVER magazin

Odlične ideje za ljepotu i njegovan izgled

Nanosite li make up pravilno?

Svi smo čitali i gledali kako se make up nanosi, no, kroz godine korištenja...

Nanosite li make up pravilno?

Svi smo čitali i gledali kako se make up nanosi, no, kroz godine korištenja zbog brzine neke dosta važne korake možda čak i preskočimo. Zbog toga smo brži, no, koliko često zbog toga moramo popravljati make up, a pitanje je i koliko naša koža pati zbog toga?! Upravo zbog toga ponovite korake kako bi dobro izgledati, make up se duže zadržavao na vašem licu, te kako bi vam koža bila zahvalna:

–    Prvo pripremite svoju kožu čišćenjem i uklanjanjem starog make up-a. Nemojte zaboraviti na tonik koji će ukloniti sve nečistoće s vašeg lica.

–    Nakon čišćenja, na lice i vrat nanesite bogatu hidratantnu kremu koja će nahraniti vašu kožu i pričekajte da se dobro upije.

–    Poslije kreme nanesite primer. On vam se možda čini nepotrebnim, ali upravo zbog njega će vaša šminka trajati duže tako da je u svakom slučaju primer dobra investicija.

–    Poslije primera nanesite tekući puder. Dobro ga razmažite kistom, spužvicom, posebnim četkicama ili vašim prstima. Ukoliko imate masnu kožu, nakon što se puder upije lagano nanesite i puder u kamenu. On će produžiti trajanje vašem puderu i spriječiti sjaj.

–    Ukoliko imate problema sa izraženim podočnjacima ili borama na područje oko očiju obavezno nanesite korektor. On neka bude dosta svjetliji od vaše kože, jer onaj tamniji će vaše nedostatke samo naglasiti.

–    Zatim nanesite rumenilo na obraze kako bi vaše lice izgledalo zdravije.

Ostatak make up-a nanosite u skladu s vremenom koje imate na raspolaganju, naglasite svoje oči jakim sjenilima, tušem i maskarom, usne sa ružem jarke boje ili oboje, ovisno o vašim preferencijama.