Celulit – kako ga se riješiti

Celulit – kako ga se riješiti

Problemi s celulitom pogađaju oko 90 posto žena. A što smo stariji to više poteškoća s njegovim uklanjanjem imamo. S godinama opada mišićna masa, te starije osobe više celulita nakupljaju u svojim bokovima, stražnjici i trbuhu.

Celulita se ipak možete riješiti kombinacijom tjelovježbe, masaže i suplemenata. Trebate se usredotočiti na smanjenje mogućnosti nakupljanja masnoća u tijelu, a u isto vrijeme održati mišiće što je moguće čvršćima.

Šetnje, trčanje, plivanje i bicikliranje dobre su aerobne vježbe koje će održati vaše tijelo u formi.

Tvrdoglave masnoće ponekad mogu zahtijevati naporniji režim tjelovježbe, ali sve ovisi o tome koliko vašem tijelu treba. Ne zaboravite ni na istezanje jer ono popravlja fleksibilnost i ojačava mišiće.

Kako biste smanjili nastanak celulita držite se prehrane s malim udjelom masnoća, unosite što više povrća, voća i proteina. Proteini pomažu rekuperaciji mišića i smanjuju mogućnost opadanja mišićne mase.

Vitamini B, C i E, te minerali poput kalcija vrlo su važni u borbi protiv stanja i bolesti povezanih sa starenjem.

Starenje je često sinonim za neaktivan životni stil. A glavni uzrok celulita je neaktivnost. Budite aktivni i uključite se u mnoge fizičke aktivnosti da biste se riješili celulita.

Anticelulitna dijeta

 

Kreme protiv celulita koje djeluju

Eterična ulja za smanjenje celulita

Čaj za celulit

Ostavite komentar

*